Foto: Reuters/Scanpix
Romas pāvests Benedikts XVI sestdien pirmo reizi vēsturē sazināsies ar Starptautisko kosmosa staciju (SKS), informē ārvalstu masu mediji.

Videotiešraidei no Apustuļu pils Vatikānā un SKS bija jāsākas plkst.13.11 pēc vietējā laika. Pāvests ar kosmonautiem runās no savas bibliotēkas. Iepriekš videosaziņa ar SKS bija plānota 4.maijā, taču to atlika, jo tika atcelts amerikāņu kosmosa kuģa "Endavour" lidojums.

Plānots, ka pāvests ar kosmonautiem runās 20 minūtes. Eiropas Kosmosa aģentūra (EKA) norāda, ka sarunā piedalīsies ne vien Svētā Krēsla pārstāvji, bet arī EKA pilotējamo kosmisko lidojumu un operāciju direktors Tomass Raiters, Itālijas kosmosa aģentūras prezidents Enriko Sadžiss un Itālijas bruņoto spēku ģenerālis Džuzepe Bernandi.

Tiešraides laikā Benedikts XVI svētīs SS ekipāžu latīņu valodā, taču lielākoties saruna notiks angliski, lai gan ar diviem itāļu astronautiem – Roberto Vittori un Paolo
Nespoli – katoļu baznīcas līderis sarunāsies itāliski.

Pāvests ir vairākkārt ir izteicies par pasaules un kosmosa zinātniskās izpētes jautājumiem, norādot uz ticības un zinātnes sasaistes nozīmi. Par ko tieši pāvests runās ar kosmonautiem, pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!