Tiesa pēc ilgas klusēšanas ceturtdien beidzot atzina, ka bijušais Izraēlas premjerministrs un Jeruzalemes mērs Ehuds Olmerts ir galvenā aizdomās turētā persona plaši izskanējušā Jeruzalemes nekustamo īpašumu skandālā, ziņo Izraēlas mediji.

Olmerts tiek turēts aizdomās par 3,5 miljonus šekeļu (490 tūkstošus latu) liela kukuļa saņemšanu.

Policija un tiesa šo informāciju nekomentē.

Pagājušajā nedēļā policija arestēja bijušo Olmerta kolēģi Uri Meseru un vēl dažas personas, kas tiek turētas aizdomās par amatpersonu kukuļošanu, lai tiktu atviegloti nosacījumi vērienīgā dzīvojamā kompleksa "Svētā zeme" būvniecībai Jeruzalemē.

Trešdien tika arestēts Uri Lupoļanskis, Jeruzalemes mērs no 2003. līdz 2008.gadam.

Kā ziņo plašsaziņas līdzekļi, 64 gadus vecais bijušais premjerministrs tiks nopratināts tuvākajās dienās.

Ekspremjers tiek apsūdzēts krāpšanā vainu pastiprinošos apstākļos, korporatīvo dokumentu viltošanā, dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, nelikumīgā ieņēmumu un privilēģiju gūšanā un ieņēmumu slēpšanā.

Olmerts savu vainu noliedz.

Apsūdzības attiecas uz laiku, kad viņš vēl bija Jeruzalemes mērs un tirdzniecības un rūpniecības ministrs. Premjera amatā Olmerts stājās 2006.gadā, bet aizpagājušā gada septembrī saistībā ar minētajām apsūdzībām paziņoja par atkāpšanos, tomēr pildīja valdības vadītāja pienākumus līdz pavasarim, kad tos pārņēma pašreizējais valdības vadītājs Benjamins Netanjahu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!