Satrakotu cilvēku pūlis Njakeo ciematā Kenijas rietumos dzīvas sadedzinājis 15 sievietes, par kurām bijušas aizdomas, ka viņas ir raganas, trešdien pavēstīja amatpersonas un ciemata iedzīvotāji.
"Tas ir nepieņemami. Cilvēki nedrīkst ņemt likumu savās rokās tikai tāpēc vien, ka viņiem radušās aizdomas," sacīja Njamaijas rajona administrācijas vadītājs Mvangi Ngunji. "Mēs notversim [par šī nozieguma pastrādāšanu] aizdomās turamos."

Aptuveni 100 cilvēku banda otrdien iebrukusi mājās pie sievietēm, kurām bijusi raganu reputācija. Tad sievietes sasietas un aizdedzinātas, paskaidroja amatpersona.

Viena no sievietēm, kas krita par upuri linča tiesai, bijusi mācītāja sieva, bet par kādu citu viņas meita sacīja, ka nogalinātā vienmēr bijusi paraugs visam ciematam.

"Tā man mūžam paliks neatminēta mīkla, kāpēc pūlim viņu vajadzēja nogalināt," par savas mātes nāvi sacīja 32 gadus vecā Emīlija Monari.

Šī pati banda Njakeo ciematā, kas atrodas 300 kilometrus uz ziemeļrietumiem no galvaspilsētas Nairobi, nodedzinājusi 50 māju, piebilda Ngunji.

Pārsvarā kisii cilts apdzīvotais rajons tiek dēvēts arī par burvju zemi, jo pūļa izrēķināšanās ar sievietēm, kurām ir raganu reputācija, notiek bieži.

Varasiestāžu centieni apkarot "modrības komiteju" aktivitātes un linča tiesu bijuši nesekmīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!