Foto: Privātais arhīvs

Dzīvnieku patversmē "Ulubele" mīt Sikspārnīte, Pūka un Kubiks, trīs sunīši, kuri gaida jaunu saimnieku. Divi no suņiem atrasti, klaiņojam Rīgas ielās, taču viena mīlule izņemta no kāda dzīvokļa kopā ar vēl astoņiem sugasbrāļiem. Ja vari kādam no skaistajiem draugiem palīdzēt un dot iespēju dzīvot savā ģimenē, sazinies ar patversmi.

Sikspārnīte ir aptuveni 5-6 gadus veca, vidēja auguma suņu dāma. Viņa ir ļoti mierīga, nosvērta, klusa un draudzīga. Sikspārnītei patīk lēnas, nesteidzīgas pastaigas un cilvēka kompānija. Tāpat viņa labi satiek ar citiem astaiņiem. Sikspārnīte būs piemērota ikvienam – tai skaitā ģimenēm ar maziem bērniem un vecāka gada gājuma cilvēkiem.

Sikspārnīte tika atrasta 2017. gada 16. februārī, viena pati klaiņojam pa Zolitūdi bez kakla siksnas. Viņai ir nereģistrēts mikročips, kas līdz ar to ir pilnīgi bezjēdzīgs – suņu dāmas saimnieku noskaidrot nav iespējams. Diemžēl līdz šim neviens arī patversmē nav viņu meklējis... Sikspārnīte ir klīniski vesela, vakcinēta, mikročipēta un sterilizēta.

Pūka ir aptuveni divus gadus jauna kucīte. Patversmē Pūka nonāca kopā ar vēl astoņiem suņiem no vienas adreses. Saimnieks bija kāds kungs gados, kurš suņukus turēja ļoti sliktos apstākļos līdz 2015. gada 3. decembrim, kad dzīvnieku ķērāji kopā ar Pašvaldības policiju un Pārtikas un veterināro dienestu visus dzīvniekus izņēma no dzīvesvietas. Visi suņuki bija ļoti bailīgi un nesocializēti. Tāda ir arī Pūka – bailīga, nedroša un baidās no cilvēkiem. Toties viņa ideāli satiek ar citiem zvēriem. Patlaban Pūka ir pēdējā no astoņiem suņiem, kurai vēl nav izdevies atrast savu cilvēku. Visi pārējie ir veiksmīgi atraduši jaunu saimnieku un devušies mājās.

Lai gan pēc Pūkas uzvedības varētu šķist, ka viņa nevēlas neko citu, kā būt viena – patiesībā arī viņa ļoti vēlas doties mājās, kur ar lielu pacietību un mīlestību viņai iemācītu uzticēties cilvēkiem. Pūka ir piemērota mierīgiem, pacietīgiem un atbildīgiem cilvēkiem. Viņa labprāt dodas pastaigās, taču pret cilvēkiem ir ļoti nedroša, uzmanīga un nepielaidīga. Tāpēc potenciālajiem saimniekiem sākotnēji vajadzētu ar Pūku iepazīties patversmes teritorijā, vairākkārt braucot Pūku apciemot un iepzīt. Pūkai ir nepieciešams veltīt laiku un uzmanību, līdz varēs iegūt viņas uzticību. Pūka ir vesela, mikročipēta, vakcinēta un sterelizēta.

Kubiks/Kubis ir aptuveni sešus gadus vecs, maza auguma suņu puika. Viņš ir mierīgs, nosvērts, paklausīgs un draudzīgs gan pret cilvēkiem, gan citiem ķepaiņiem. Kubis ir ar labām manierēm – iekštelpās uzvedas ļoti godīgi un nekādas blēņas nesastrādā. Vienmēr, kad vēlas izkustēties vai nokārtoties, laicīgi prasās ārā. Kubis patversmē nonāca 2017. gada 31. martā, kad viņu vienu atrada, klaiņojam pa Sarkandaugavas ielām. Kā vēlāk noskaidrojās, suņuka saimniece ir nomirusi un kopš tā laika suņuks klaiņojis viens pats pa ielām.

Kubikam bija problēmas ar labo pakaļkāju, tāpēc viņam tika veikta operācija. Patlaban suņuks atkopjas pēc operācijas un viņam ļoti būtisks ir miera režīms. Visādi citādi Kubiks ir ļoti dzīvespriecīgs un vienmēr priecājās ieraudzīt cilvēkus. Kubiks būs labs ģimenes mīlulis vai arī labs sabiedrotais vecāka gada gājuma cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!