Foto: Privātais arhīvs
Kaķenītei Milai ir ārkārtīgi valdzinošs un aizkustinošs skatiens, un nemaz nevar noticēt, ka reiz viņa atvesta uz klīniku iemidzināšanai. Biedrības "Palīdzēsim dzīvniekiem" pārstāve Kristīne Pavloviča "MansDraugs" pastāstīja par šo skaisto kaķenīti, kura ir gatava doties uz jaunām mājām pie mīloša saimnieka.

"Mila ir neparasta kaķenīte, kura, tāpat kā visi kaķi, ilgojas pēc cilvēka mīlestības un rūpēm. Viņa piedzima ar citādākiem ķepu pirkstiņiem, kāds viņu nespēja pieņemt un nogādāja klīnikā iemidzināšanai, lai nebūtu par viņu jāuzņemas atbildība. Liktenis bija lēmis citādāk, jaukā kaķenīte šobrīd atrodas pagaidmājās Rīgā un nevar vien sagaidīt, kad satiks savu īsto ģimeni," mīluli raksturoja Kristīne.

"Milas pirkstiņi un nagi nav attīstījušies kā parastam kaķim, vizuāli izskatās mazliet īsāki, ar pārējo kāju daļu problēmu nav. Tas nav nekas šausminošs vai neglīts, tikai citādāks," teic biedrības pārstāve. "Pēc vetārstu domām, tas ir noticis ģenētikas dēļ, ko, visticamāk, ir radījusi tuva radniecība vairākās paaudzēs, kā tas mēdz būt ar ielas kaķīšiem, kuru vairošanās netiek kontrolēta. Diemžēl pirkstiņu izskats nekā nav ārstējams un maināms, bet Mila no sevis izstaro tādu gaišumu, ka reizēm neveiklās kustības tāds sīkums vien ir."

Mazā mīlule raksturota kā aktīva un rotaļīga kaķu meitene, kurai patīk cilvēka sabiedrība un mīļošanās. "Par atšķirīgajiem pirkstiņiem viņa nepārdzīvo, viņa ir iemācījusies ar situāciju sadzīvot un reizēm griež veiklas piruetes kā īsta balerīna! Cilvēka tuvumā Mila atplaukst un tā vien gaida, kad viņu noglaudīs," kaķenītes labās īpašības minēja Kristīne.

"Mila ir īpaša kaķenīte, tāpēc meklējam viņai atbildīgu saimnieku, kurš sekos līdzi viņas attīstībai un pieņems viņu tādu, kāda viņa ir – mazs, dzīvespriecīgs saulesstariņš."

Aptuveni pusotru gadu vecā kaķenīte ir vakcinēta un sterilizēta.

Ja vēlies Milu uzņemt savā ģimenē, telefonsarunā biedrības pārstāve pastāstīs detalizētāk par Milas veselības stāvokli un vajadzībām jaunajās mājās. Biedrības kontakti: 26568812.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!