Foto: Privātais arhīvs

Dzīvnieku patversmē "Labās mājas" mīt daudzi suņi, tostarp arī trīs mīluļi: Tors, Lilo un Fērguss. Katram no viņiem ir savs stāsts, turklāt iemesli, kāpēc suņuki nonākuši patversmē, ne vienmēr ir pavisam skaidri. Piemēram, patversmes darbiniekiem nav zināms precīzs Tora dzīvesstāsts, tāpēc, ja kāds Siguldas iedzīvotājs var par sunīti pastāstīt vairāk, aicināts sazināties ar patversmi. Turpinājumā var lasīt, ko par šuneļiem stāsta patversmes darbinieki.

Tors – paliela auguma suņopis, kurš it kā piederot kādam vīram Siguldā. Taču vīrs, kad izvēle jāizdara starp suni vai pudeli, izvēloties pēdējo…

Toru pie mums atveda pašvaldības policija. Ja siguldieši var precizēt Tora dzīvesstāstu un apliecināt, ka suns īpašniekam tik tiešām kļuvis lieks, lūdzu, sazinieties ar patversmi.

Šobrīd suņukam tiek meklētas citas mājas, jo līdz šim neviens viņu nav meklējis.

Lilo – slaida kā stirniņa, zeltaini bēša kā ziemas rīta saulīte. Tāda ir nepilnus divus gadus vecā vidējā auguma Lilo.

Iepriekš mitusi dzīvoklī, atdota "labās rokās", jo it kā izbrauc no valsts… Sunīte piemērota dzīvei klusā, harmoniskā vidē ar saimniekiem, kas viņu mīļos un lutinās, dosies pastaigās, apmācīs nebīties nezināmā (jūtams, ka sunim bērnībā pietrūcis socializācijas).

Fērguss... Fotogrāfijā nav īsti saskatāms Fērgusa amizantais skats, proti, galva un rumpītis teju kā laikai, bet kājeles uz pusi īsākas.

Ļoti sirsnīgs, dzīvespriecīgs, aktīvs rējējvīriņš vecumā ap 4-5 gadiem. Piemērots aktīviem cilvēkiem vai jautrai, bet atbildīgai ģimenei dzīvošanai iekštelpās. Ja nu Fērgusa dzīslās tik tiešām rit kāda laikas šķirnes asins lāse, tad var būt arī medīgs, tāpēc, iespējams, būs labāk, ja suns mājās būs vienīgais četrkājis.

Nāk no kādas lauku mājas, kurās vīrs savācis daudzus suņus, dalot katram gribētājam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!