Foto: Privātais arhīvs
"Neviens suns nav pelnījis savas vecumdienas pavadīt patversmē! Šobrīd "Ulubeles" komandai sirds lūzt par diviem skumju pārņemtiem opīšiem. Viņiem ļoti vajag savas mājas!" tā "MansDraugs" atklāj dzīvnieku patversmes "Ulubele" pārstāvji. Cukuriņš un Bannijs, divi mīļi šuneļi, patversmē gaida savu jauno saimnieku, kurš nebīsies no četrkājaino draugu pieklājīgā vecuma. Turpinājumā vari lasīt, ko par mīluļiem saka patversmē.

"Cukuriņš ir mīļa un jauka labradoru meitene, kura viena pati apjukusi tika atrasta Rīgā, Hospitāļu ielā 3. Savu vārdu viņa ieguva patversmē. Diemžēl mums nav izdevies iegūt ziņas par viņas saimniekiem un vismaz 10 gadus garo dzīvi, neskatoties uz to, ka viņai ir mikročips (nav reģistrēts LDC – tātad anonīms) un informācija tika izplatīta gan soctīklos, gan izlīmēti sludinājumi atrašanas apkārtnē.

Tas, ko mēs, rūpīgi izmeklējot Cukuriņu, gan zinām – viņa slimo ar cukura diabētu un tā sekas diemžēl ir traģiskas – viņa kļūst akla un aklums progresē... Taču Cukuriņš ir bezgala paklausīga un līdz asarām pacietīga – visas medicīniskās manipulācijas pacieš, astīti luncinot, ar klusu pateicīgu skatienu savās vājredzīgajās actiņās. Lielais un nezināmais jautājums – vai dzīves novakarē Cukuriņu uz gaismas rokām nesīs saimnieka mīlestība vai bezcerības tumsā gremdēs pamestības sajūta patversmē...

Bannijs ir bezgala labdabīgs un mīļš zeltainais retrīvers, kurš nemitīgi un priekpilni tiecas pēc cilvēka uzmanības. Patiesībā – opītis, kuram ir vismaz 12 gadiņi un nopietnas veselības problēmas. Viņš tika atrasts, klīstam pa Biķernieku mežu – viens, pārguris, izmisis. Austiņā ir tetovējums (6502). Taču arī viņu saimnieki nav meklējuši un atsaukušies, kaut sludinājumi bijuši internetā un vairakkārt izlīmēti atrašanas apkārtnē.

Bannija diagnoze – sēklinieku audzējs ar iespējamām metastāzēm. Ir divas iespējas – padziļināta izmeklēšana (vēdera dobuma ultrasonogrāfija un tad dakteru lēmums par turpmāko rīcību) vai kastrācija un dzīve tik ilgi, cik Dievs būs lēmis. Labā ziņa – rentgenā apstiprinājies, ka Bannija plaušas ir tīras.

Vai Bannijam būs spēks cīnīties, ja viņu neatbalstīs mīļa sirds un māju sajūta? Vai viņam būs kāds, kuram ielikt galvu klēpī un justies pasargātam no sāpēm un ciešanām?

Lai cik rūpīga veterinārā aprūpe būtu patversmē, lai cik siltus uzmundrinājuma vārdus mēs teiktu Cukuriņam un Bannijam – nekas nespēj aizstāt piederības un savu māju sajūtu, kur, kā zināms, pat sienas palīdz pārciest visas slimības. Tāpēc mēs lūdzam, ja vien jums ir iespēja, atveriet savas sirdis un durvis, sniedziet Cukuriņam un Bannijam jaunu māju sajūtu, cerību un mīlestību! Tādu, kādu viņi visu savu mūžu snieguši saviem saimniekiem, kuri to diemžēl nav novērtējuši. Viņi tik ļoti gaida...

Jā, tas ir sirdsdarbs, tā ir patiesas līdzcietības un labestības augstākā pilotāža – māju sniegšana senioram ar veselības problēmām, un mēs visi zinām, ka kopā būšanas laiks var nebūt ļoti ilgs. Bet arī viens mirklis, viens īss mirklis var kļūt par visas pasaules laiku, ja vien piepildīts ar savstarpēju mīlestību un nesavtību. Un tas silda visu mūsu turpmāko dzīvi. Ieskaties viņu actiņās, atbrauc pie viņiem ciemos, sniedz viņiem mājas un sirdi! Patversmē viņi savās skumjās izdziest....

Tāpat kā visi "Ulubeles" opīši, arī Cukuriņš un Bannijs saņems Zelta polises – veselības aprūpi līdz mūža galam uz "Ulubeles" rēķina.

Ja nevari dot Cukuriņam un Bannijam mājas, lūdzu, atbalsti viņu un citu senioru uzturēšanās laiku "Ulubelē", ziedojot opīšu ārstēšanai!

Palīdzēt Ulubeles iemītniekiem finansiāli iespējams:

portālā "Ziedot.lv" – "Ulubeles" projektam "Izdari sirds darbu"
zvanot uz ziedojumu tālruni 90006083 (1 zvans = 1,42 eiro)
vai 90006863 (1 zvans=4,27 eiro)
"PayPal" konts: info@ulubele.org
pārskaitot līdzekļus uz "Ulubeles" kontu:
Biedrība "Dzīvnieku pansija Ulubele"
PVN Reģ.Nr. LV 40008095993
AS Swedbank, Swift: HABA LV 22
Konts: LVL: LV38HABA0551011767179
Mērķis: senioru ārstēšanai

Sīkāka informācija, sazinoties ar "Ulubeles" administratoru pa tālruni 20203333, 27803333 vai e-pastu: ulubele@ulubele.org"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!