Foto: Privātais arhīvs
Skaista un klusa kaķu dāma Šērlija meklē jaunas mājas, taču pagaidām atrodas dzīvnieku aizsardzības biedrības "Tutti" paspārnē, pastāstīja biedrības pārstāve Ingvilda Aumeistere. Kaķenīte ir kliba, jo kādā negadījumā gūtās traumas nav laikus ārstētas, taču tas netraucē mīlulei kļūt par uzticamu mājdzīvnieciņu.

"Kādreiz viņai bija mājas un mīloši saimnieki, pat savs "Lexus". Bet izrādās, ka viss ir nosacīti. Gan mājas, gan mīloši saimnieki. Bet "Lexus" ne ar ko neatšķiras no citiem auto, ja tas pārbrauc pāri kaķim. Kaut vai tikai ķepai. Kaķim vienalga, kādas markas auto tas bijis. Vienalga arī saimniekiem. Un vēl vairāk tiem vienalga par kaķi, kurš kļuvis invalīds. Neapzinoties, protams, ka tikai pašu vainas dēļ," kaķenīti raksturo Ingvilda.

"Šērlija ir ļoti skaista, mīļa, ļoti klusa kaķu meitenīte. Diemžēl, pēc negadījuma nesaņēmusi medicīnisko palīdzību (kaķis pats taču nevar tikt pie daktera), ķepas lūzumu izstaigāja skrienot, lecot, kā rezultātā ķepiņa saaugusi greiza, saliekta, to nevar iztaisnot un kaķīte klibo. "Piesitusies" vietējai kolonijai blakus savai agrākajai mājai, pamazām kļuva par "ielas kaķi". Kad Šērlija bija pret ledu norīvējusi bojāto locītavu līdz jēlumam, barotāja mūs uzmeklēja un kāda sieviete devās kaķītei pakaļ," teica Ingvilda.

"Kaķenītes acīs redzama nolemtība un skumjas. Bet reiz taču viņu mīlēja.. Par ko? Par četrām veselām ķepām? Man tomēr gribas ticēt, ka Šērliju kāds spēs iemīlēt arī tādu, kāda viņa ir šobrīd, un reiz pienāks diena, kad viss, kas bijis, aizmirsīsies, par labu jaunai dzīvei!" cerību pilna ir Ingvilda.

Ja vari kaķenītei palīdzēt, zvani Ingvildai Aumeisterei pa tālruni 29365315. Kaķenīte Šērlija šobrīd atrodas Ādažos.

Foto: Privātais arhīvs
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!