Foto: LETA
Par godu Latvijas 100.jubilejai Latvijas vēstniecība Apvienotajā Karalistē kopā ar Latviešu nacionālo padomi Lielbritānijā rīko Latvijas simtgades svinības Londonā.

Svinības notiks 17. novembra vakarā no pulksten 19.00 līdz 23.00, St Marylebone Parish Church telpās (17 Marylebone Rd, Marylebone, London NW1 5LT).

Tajās aicināts piedalīties ikviens, kurš Latviju sauc par mājām vai jūtas tai piederīgs neatkarīgi no vecuma, nodarbošanās, izglītības, dzimtās valodas vai šī brīža dzīvesvietas, informē rīkotāji.
Pasākuma programmā gaidāmi apsveikumi no Latvijas vēstnieces Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē Baibas Bražes un Latviešu nacionālās padomes Lielbritānijā (LNPL) priekšsēdētājas Lilijas Zobens.

Svētku runu teiks NBS sauszemes spēku komandieris Ilmars Lejiņš.

Turpinājumā notiks koncerts, kura pirmajā daļā uzstāsies pasaulsslavenā pianiste Antoņina Suhanova, dziedātājs Pauls Putniņš un vijolnieks Roberts Balanas, savukārt, otrajā daļā skatītājus priecēs Londonas Latviešu koris, Londonas Latviešu tautas deju kopa "Londona Dejo", dejotāji no VPDK "Jautrais pāris" un latviešu folkpopa grupa "Austrumkalns".

Pēc koncerta Latvijas vēstniece AK Baiba Braže aicina viesus uzkavēties uz pieņemšanu, baudot atspirdzinājumus un uzkodas latviešu folkpopa grupas "Austrumkalns" mūzikas pavadībā.
Pulksten 22.00 jeb pēc Latvijas laika pusnaktī kopā tiks sagaidīts Latvijas simtais gads ar mazu pārsteigumu visiem viesiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!