Foto: Publicitātes foto
Īpašu dāvanu Latvijas neatkarības atjaunošanas gadskārtā sarūpējusi projekta "Tuesi.lv" komanda un žurnāla "Ir" redakcija, laižot klajā iedvesmas stāstu žurnālu, kurā lasāmi 30 stāsti par jauniem cilvēkiem Latvijā, kas dažādos Latvijas nostūros kopj zemi, audzina bērnus, rada inovatīvas idejas vai sniedz atbalstu citiem, portālu "Delfi" informē Latvijas simtgades biroja pārstāve Linda Pastare.

Žurnāla "Ir" speciālizlaidumu saņem tā abonenti, ikviens aicināts to bezmaksas lasīt digitālajā platformā www.lv100.lv un www.irir.lv.

"Tuesi.lv" komandas mērķis ir līdz Latvijas valsts 100. dzimšanas dienai izveidot 100 video stāstus par jaudīgiem divdesmitgadniekiem un trīsdesmitgadniekiem Latvijas novados, kuri ar saviem darbiem un piemēru veido stiprāku Latviju. No plašā "Tuesi.lv" video stāstu varoņu klāsta žurnāla "Ir" redakcija izvēlējās pastāstīt par trīsdesmit, kuri uzsākuši savu biznesu, mainījuši nodarbošanos vai izvēlējušies radīt ko neredzētu.

"Visvairāk šajos stāstos uzlādē dažādība dzīves izvēlēs, kas katram no varoņiem ļāvusi nonākt savā arodā, savā vietā. Priesteris, policists, kūku cepēja, motociklu atjaunotājs, dizainere, zirgkopis, skolotāja… Tomēr visā šo darbu dažādībā kopīga ir viena iezīme — cilvēki no sirds dara lietu, kas ļauj izpaust sevi un justies vajadzīgam. Redzēt sava darba jēgu — tas ir drošākais ceļš uz veiksmi, jo tad arī tulznas, puni un skabargas kļūst par pieredzi, kas nevis aptur, bet norūda," raksturo "Ir" galvenā redaktore Nellija Ločmele.

"Tuesi.lv" video stāstu varoņi ir dažādu jomu pārstāvji – uzņēmēji, nevalstisko organizāciju aktīvisti, mūziķi, sportisti, kultūras darbinieki, dabas pētnieki un daudzi citi, kas dalās ar savu pieredzi, atziņām un iedvesmu dzīvei Latvijas reģionos. Katrs varonis tiek parādīts vidē, kurā viņš dzīvo un darbojas. "Tuesi.lv'" video stāsti aptver visus Latvijas reģionus – Kurzemi, Zemgali, Vidzemi un Latgali, raksta Pastare.

"Es nebaidos šos cilvēkus saukt par Latvijas ideālajiem iedzīvotājiem. Viņi ir tie, kas ar savu dzīvi veido saturīgu un foršu Latviju, veido mūsu vidi tādu, kurā gribas uzturēties un kuru gribas baudīt. Viņi nepeldas medus mucās, darvas pietiek arī viņiem, taču viņus visus vieno dzirkstele acīs — viņi ir iedegušies, viņi ir aizdegušies, viņi tic savai dzīvei un darbam. Latvija patiešām eksistē no Zilupes līdz Rucavai, tā patiešām ir dzīva, vēl ir dzīva," saka "Tuesi.lv" video stāstu veidotāja Liene Zīlīte.

Projektu . "Tuesi.lv" īsteno biedrība "NEXT" sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju. . "Tuesi.lv" video stāstus var noskatīties Latvijas iedvesmas stāstu vietnē www.tuesi.lv, kā arī "Tuesi.lv" sociālo tīklu kontos "Facebook" un "Draugiem.lv".

Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir "Es esmu Latvija", akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. "Tuesi.lv" ir viena no Latvijas valsts simtgades programmas norisēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!