Foto: Publicitātes foto
23. aprīlī Berlīnē Latvijas vēstniecība Vācijā sadarbībā ar Konrāda Adenauera fondu rīko Latvijas valsts simtgadei veltītās vēstures grāmatas "Lettland 1918-2018. Ein Jahrhundert Staatlicheit" (Latvija 1918-2018. Gadsimts valstiskuma) atklāšanu un sekojošu augsta līmeņa politisku diskusiju par Latvijas, Vācijas un Eiropas nākotni, portālu "Delfi" informē Latvijas Republikas vēstniecības Vācijā pārstāvji.

Pasākumu ar uzrunām atklās Latvijas vēstniece Vācijā Inga Skujiņa un bijušais Eiropas Parlamenta prezidents Dr. Hanss-Gerts Poterings (Hans-Gert Pöttering). Ar grāmatu iepazīstinās tās izdevēji un līdzautori Prof.dr. Ervīns Oberlenders (Erwin Oberländer) un Asoc.prof. Ivars Ījabs. Grāmatu sarakstījuši vadošie Latvijas, Vācijas un Dānijas pētnieki un tā vērtējama kā starptautiski nozīmīgs ieguldījums Latvijas vēstures izpētē un apskatē.

Paneļdiskusijā par Latvijas, Vācijas un Eiropas nākotni piedalīsies Eiropas Parlamenta deputāts Dr. Artis Pabriks, Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits un Bundestāga deputāts un ziņotājs par Latviju Dr. Ralfs Brauksīpe (Ralf Brauksiepe). Diskusiju vadīs žurnālists Kristiāns Štihlers (Christian Stichler), kurš no š.g. 1. jūlija būs Vācijas sabiedriskā medija ARD korespondents Skandināvijā un Baltijas valstīs.

Latvijas vēstniecība Vācijā savā oficiālajā Facebook lapā piedāvās pasākuma tiešraidi, kas sāksies plkst.12 pēc vietējā laika. Pasākums notiks vācu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!