Daugavpils rajona prokuratūra ceturtdien uzrādījusi apsūdzību rokgrupas "Līvi" līderim Ainaram Virgam par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kā dēļ gājuši bojā cilvēki.
Prokuratūra Virgam piemērojusi drošības līdzekli - parakstu par dzīves vietas nemainīšanu, aģentūrai BNS pastāstīja prokurors Aldis Sitniks.

Prokurors jau pērnā gada nogalē bija gatavs Virgam uzrādīt apsūdzību, taču mūziķis līdz pat janvāra vidum Daugavpilī neieradās, jo slimoja. Virga savu vainu neatzīst, norādīja prokurors.

Autoavārijā pērn jūlijā Daugavpils rajonā dzīvības zaudēja divi rokgrupas dalībnieki - Dainis Virga un Juris Jakovļevs. Avārija notika ceļā no rokmūzikas veterānu koncerta Daugavpilī uz Rīgas šosejas 26.jūlijā īsi pirms pusnakts. "Līvi" no koncerta brauca grupas līdera Ainara Virgas mašīnā. Ainaram Virgam un Jānim Grodumam pēc avārijas bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Krimināllikums par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, kura dēļ dzīvību zaudējuši cilvēki, paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, kā arī paredz iespēju atņemt autovadītāja tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Daugavpils policija lietā kopumā noteica septiņas ekspertīzes - četras tiesu medicīniskās, divas bioloģiskās un autotehnisko. Ainara Virgas asins analīzes liecina, ka pie stūres sēdējušais mūziķis avārijas brīdī nebija alkohola reibumā, viņa asinīs konstatētas 0,02 promiles alkohola. Arī narkotiku reibumā Virga avārijas brīdī nav bijis. Auto, ar kuru brauca mūziķi, pirms avārijas bijis tehniskā kārtībā. Prokurors aģentūrai BNS norādīja, ka ekspertīžu rezultāti saņemti, bet "nebūs lietā īpaši nozīmīgi".

Gan Grodums, gan Ainars Virga policijai iepriekš atzinuši, ka traģiskā avārija, kurā gāja bojā divi "Līvu" dalībnieki, iespējams, notikusi muļķīgas nejaušības dēļ. Viņi policijai stāstījuši, ka liktenīgā brauciena laikā pie stūres esošais Ainars Virga no kāda aizmugurē sēdošā saņēmis nejaušu sitienu pa kaklu un galvu un tādēļ nav novaldījis stūri.

Liepājas grupa "Līvi" dibināta 1976.gadā un tiek uzskatīta par leģendārāko latviešu rokgrupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!