Policija nosūtījusi prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai lietu par jūlija beigās Daugavpils rajonā notikušo traģisko autoavāriju, kurā dzīvības zaudēja divi rokgrupas "Līvi" dalībnieki.
Lieta Daugavpils rajona prokuratūrai nodota, lūdzot sākt negadījuma brīdī automašīnu vadījušā "Līvu" līdera Ainara Virgas kriminālvajāšanu pēc tā paša krimināllikuma panta, pēc kura ierosināta lieta - par satiksmes noteikumu pārkāpumu, kura dēļ dzīvību zaudējis cilvēks, aģentūru BNS informēja Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Ingūna Dunda.

Liktenīgā avārija, kurā gāja bojā Dainis Virga un Juris Jakovļevs, notika ceļā no rokmūzikas veterānu koncerta Daugavpilī uz Rīgas šosejas 26.jūlijā īsi pirms pusnakts. "Līvi" no koncerta braukuši grupas līdera Ainara Virgas mašīnā. Ainaram Virgam un Jānim Grodumam pēc avārijas bija nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Daugavpils policija lietā kopumā noteica septiņas ekspertīzes - četras tiesu medicīniskās, divas bioloģiskās un autotehnisko. Tostarp Ainara Virgas asins analīzes liecina, ka pie stūres sēdējušais mūziķis avārijas brīdī nebija alkohola reibumā, viņa asinīs konstatētas 0,02 promiles alkohola. Arī narkotiku reibumā Virga avārijas brīdī nav bijis. Auto, ar kuru brauca mūziķi, pirms avārijas bijis tehniskā kārtībā.

Gan Grodums, gan Ainars Virga policijai atzinuši, ka traģiskā avārija, kurā gāja bojā divi "Līvu" dalībnieki, iespējams, notikusi muļķīgas nejaušības dēļ. Viņi policijai stāstījuši, ka liktenīgā brauciena laikā pie stūres esošais Ainars Virga no kāda aizmugurē sēdošā saņēmis nejaušu sitienu pa kaklu un galvu un tādēļ nav novaldījis stūri.

Liepājas grupa "Līvi" dibināta 1976.gadā un tiek uzskatīta par leģendārāko latviešu rokgrupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!