Foto: LETA

Šogad 11. novembris ir īpaša diena ne tikai Latvijai, bet visai pasaulei, jo pieminam simts gadus kopš Pirmā pasaules kara beigām, apsveikumā Lāčplēša dienā teic Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Šodien Latvija piemin un godina savus varoņus – karavīrus, kuri nežēloja un ziedoja savas dzīvības par mūsu valsts brīvību un neatkarību. Pateicoties viņu drosmei, pašaizliedzībai un patiesai dzimtenes mīlestībai, Latvijas armija uzvarēja cīņā par Rīgu pret skaitliski daudz lielāku un spēcīgāku ienaidnieku. Mēs iestājāmies par savu valsti un tautu un uzvarējām," teic Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš norāda, ka šogad 11. novembris ir īpaša diena ne tikai Latvijai, bet visai pasaulei, jo pieminam simts gadus kopš Pirmā pasaules kara beigām. Pirmā pasaules kara laikā karavīri pirmo reizi pulcējās zem sarkanbaltsarkanā karoga. Iestājoties par mūsu valsti, pēc tās dibināšanas, Latvijas varoņi nesa mūsu karogu no Valkas, Liepājas un Cēsīm, pāri Lielupei un Gaujai. Viņu nests, tas šodien un vienmēr plīvos Rīgas pils Svētā Gara tornī tāpat kā 1919. gada 11. novembrī – pār nosargāto Rīgu.

"Arī šodien mūsu karavīri ir gatavi maksāt visaugstāko cenu – dzīvību par savu valsti. Līdzīgi kā teju pirms simts gadiem arī šodien par Latvijas brīvību un nākotni mums līdzās ir uzticami sabiedrotie," uzskata prezidents.

"Mēs zinām un novērtējam brīvības cenu. Ik dienas turpinām stiprināt mūsu valsts aizsardzības spējas. Mēs ļoti skaidri apzināmies – savas valsts neatkarību nosargāsim tikai ar stipriem, moderniem un kaujas spējīgiem Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Arvien vairāk jauniešiem pievienojoties Jaunsardzei, aug jauna paaudze, kurai ir nepieciešamās zināšanas un prasmes, kā izšķirīgā brīdī rīkoties, lai aizsargātu Latviju," teic Vējonis.

Valsts augstākā amatpersona sveic Lāčplēša dienā visus Latvijas armijas karavīrus, zemessargus un jaunsargus! "Paldies, ka ik dienu esat nomodā un stāvat sardzē par mūsu Latviju! Tas ir grūts un atbildīgs darbs. Es pateicos jūsu vecākiem, kas iemācīja dzimtenes mīlestību. Paldies katrai sirdij, kas gaida mājās mūsu karavīrus no dienesta, mācībām un misijām ārvalstīs. Jūs esat liels mūsu armijas atbalsts un spēks!"

"Lai mūsu karavīru varoņdarbi iedvesmo ikvienu no mums ikdienas iestāties par savu valsti un nepagurstoši strādāt mūsu Latvijas labā!" teic prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!