Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) pieprasījis Rīgas mēram Nilam Ušakovam (S) skaidrot opozīcijas deputāta sagatavotā lēmumprojekta par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atlaidēm galvaspilsētā pazušanu no komitejas sēdes darba kārtības un šim jautājumam sasauktās ārkārtas sēdes pārtraukšanu, portālu "Delfi" informēja ministra preses sekretāre Santa Vaļuma.

Ušakovam pēc pieprasījuma saņemšanas būs septiņas dienas laika sniegt rakstveida paskaidrojumu par iespējamiem Satversmes, likumu un Ministru kabineta noteikumu pārkāpumiem, skaidroja Vaļuma.

Ministrija uzsvēra, ka normatīvie akti nepilnvaro domes priekšsēdētāju grozīt izsludināto komitejas darba kārtību. Tāpēc sēdēs jāizskata visi izsludinātie jautājumi.

Vēstīts, ka Rīgas domes Nacionālās apvienības frakcija sūdzējās Gerhardam, ka no komitejas dienaskārtības īsi pirms sēdes pazudis deputāta Jurģa Klotiņa (NA) sagatavots lēmumprojekts. Tas paredzēja NĪN atlaižu piemērošanu rīdziniekiem.

Reaģējot uz notikušo, opozīcijas frakcijas sasauca domes ārkārtas sēdi, kur jautājumu plānoja izskatīt. Sēde gan ilga vien pāris minūtes, jo Ušakovs sēdē uz nenoteiktu laiku izsludināja pārtraukumu.

"Kļūdas pēc darba kārtībā iekļāvām nepareizo failu. Vēlāk nosūtījām pareizo un brīdinājām par to Klotiņu. Šo jautājumu derētu skatīt, kad dome lems par nākamā gada budžetu. Šobrīd sēdē izsludinu pārtraukumu," sēdes sākumā teica Ušakovs. Viņš neprecizēja, kad jautājumu varētu turpināt skatīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!