Foto: Publicitātes foto

Par pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas sestā posma - Sardīnijas rallija - līderi pēc piektdien veiktās pirmās dienas kļuvis soms Jari-Mati Latvala no "Volkswagen" komandas.

Latvala labāko rezultātu sasniedza piecos no dienas sešiem ātrumposmiem, kas viņam tagad par 22,4 sekundēm ļauj apsteigt pašreizējo pasaules čempionu Sebastjenu Ožjēru ("Volkswagen").

Savukārt trešais ir norvēģis Madss Ostbergs ("Citroen"), kurš zaudē 33,7 sekundes.

Kā ziņots, pēc ceturtdien veiktā superspeciālā ātrumposma par līderi kļuva cits somu pilots Miko Hirvonens no "M-Sport" komandas, tomēr viņa sacensības noslēdzās pēc trešā ātrumposma piektdien, kad pilnībā nodega sportista "Ford Fiesta" automašīna.

"Mēs nomainījām riepas un, kā vienmēr, starp ātrumposmiem pārbaudījām spiedienu. Viss bija kārtībā," Hirvonenu citē sacensību organizatori. "Bet tad bez iemesla mašīnu pārņēma liesmas. Kamēr cīnījos ar uguni, aizmugurējam bamperim viss bija kārtībā, jo dažreiz tas var salūzt un izraisīt aizdegšanos. Tas bija dīvaini."

Sestdien un svētdien sportisti aizvadīs vēl pa četriem "dopiem".

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem Ožjēru kontā ir 112 punkti. Viņam ar 88 punktiem seko Latvala, bet trešo vietu ar 48 punktiem ieņem vēl viens "Volkswagen" zīmola pārstāvis norvēģu sportists Andrēass Mikelsens.

Pasaules čempionāta kalendārā šosezon ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Ožjē par pasaules čempionu pērn tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām. Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika leģendārajam francūzim Sebastjanam Lēbam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!