Foto: LETA

Latvija un Lietuva ir vienisprātis, ka sankcijas pret Krieviju ir jāsaglabā līdz pilnīgai Minskas vienošanās izpildei, tikšanās laikā Viļņā secināja Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Jānis Mažeiks un Lietuvas Ārlietu ministrijas politiskā direktore Asta Skaisgirīte.

Kā informēja Latvijas ĀM, Mažeiks apmeklēja Viļņu darba vizītē, kuras laikā apsprieda aktuālos Eiropas Savienības (ES) ārlietu un drošības jautājumus - Baltijas reģiona drošības stiprināšana, ES sadarbība ar NATO, transatlantiskās attiecības un situācija Tuvajos Austrumos.

Īpaša uzmanība tika veltīta reģionālās drošības jautājumiem, tai skaitā konfliktam Ukrainā. Politiskais direktors nosodīja Krievijas īstenoto agresiju Ukrainas austrumos un uzsvēra, ka arī Kerčas tilta būvniecība ir Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes pārkāpums.

Sarunā par Austrumu partnerības valstīm Mažeiks norādīja, ka svarīgi turpināt diferencētu pieeju sadarbībā ar katru no valstīm. 2019.gads būs īpašs, jo tiks atzīmēta Austrumu partnerības desmitgade.

Pārrunājot situāciju Tuvajos Austrumos, politiskais direktors uzsvēra, ka Latvija atbalsta daudzpusēju pieeju Tuvo Austrumu miera procesa sarunās. Diskutējot par aktualitātēm Irānā, tika norādīts, ka ASV un ES dialogs ir būtisks, lai meklētu risinājumu Irānas agresīvās reģionālās politikas un ballistisko raķešu programmas radītajiem draudiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!