Foto: VID

Uz Latvijas austrumu robežas Muitas pārvaldes amatpersonas atklājušas vieglo automobiļu konstrukcijās un vilcienu vagonos 177 920 paslēptas cigaretes, portālu "Delfi" informēja Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Grebņevas muitas kontroles punkta darbinieki 7. novembrī pārbaudīja no Krievijas iebraukušu automobili "VW Golf" un atklāja, ka tajā ierīkotas kontrabandas cigarešu slēptuves.

Zem bagāžas nodalījuma, konsoles, kā arī grīdas un griestu apšuvuma likumsargi atrada 35 360 cigaretes jeb 1768 paciņas. Tās visas bija bez akcīzes markām.

Līdzīgu pārkāpumu Grebņevā atklāja arī 30. oktobrī, kad cigaretes bija paslēptas "Plymouth Voyager" spēkratā. Šoreiz cigarešu slēptuvi atrast palīdzēja atrast kinologs ar suni. Muitas pārvalde izņēma 22 560 cigaretes bez akcīzes markām.

VID skaidroja, ka kontrabandu bieži atrod arī vilcienu kravās. Piemēram, 2. novembrī Indras robežpunktā pārbaudīja no Baltkrievijas iebraukušu vilcienu. Akmeņogļu kravā atrada sešus paslēptus iepakojumus, kuros kopumā atradās 60 000 cigaretes bez akcīzes markām.

Bet 3. novembrī Indras robežpunktā Muitas pārvaldes amatpersonas 60 000 kontrabandas cigarešu atrada vilciena zāģskaidu kravā.

Par šiem pārkāpumiem uzsāktas administratīvo pārkāpumu lietvedības. Par kriminālprocesu uzsākšanu lems VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!