Foto: DELFI

Jaunā konservatīvā partija (JKP) valdības veidošanas sarunās partijai "Jaunā Vienotība" piedāvājusi uzņemties atbildību par Ārlietu ministriju (ĀM), pēc abu partiju tikšanās pauda JKP premjera amata kandidāts Jānis Bordāns.

Bordāns apliecināja, ka piedāvājis "Jaunajai Vienotībai" atbildību par ĀM. Tikmēr "Jaunās Vienotības" pārstāvis, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs konkrēti nekomentēja izteikto piedāvājumu. Viņš pauda, ka sarunas tiks turpinātas. Tagad būtiski ir koncentrēties uz valdības rīcības plāna projektu, kam arī "Jaunā Vienotība" ir gatava sniegt savus priekšlikumus.

"Mēs neesam runājuši šobrīd par vienu un galīgu piedāvājumu. Es jums teicu, ka par atbildību mēs turpināsim sarunas," uzsvēra Rinkēvičs.

"Mēs neesam noslēguši sarunas. Mēs vienkārši iezīmējām savas pozīcijas. Mums abām partijām ir savas lēmējinstitūcijas, mēs viņas informējam. Mēs pēc sarunas lēmējinstitūcijās nākam atpakaļ. Tas ir normāls valdības veidošanas process," skaidroja ārlietu ministrs.'

Savukārt JKP savā pārziņā redzētu Iekšlietu ministriju, Finanšu ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

JKP līderis informēja, ka jau piektdien visiem potenciālajiem valdības veidošanas sadarbības partneriem tiks izsūtīts redzējums par valdības veicamajiem darbiem.

Ziņots, ka trešdien Valsts prezidents Vējonis pēc tikšanās ar partiju apvienības "Attīstībai/Par!", JKP un partijas "KPV LV" premjera amata kandidātiem 7. novembrī nolēmis uzticēt jaunās valdības veidošanu JKP šim amatam nominētajam Bordānam.

Jau īsi pēc Vējoņa paziņojuma sākās valdības veidošanas sarunas. Trešdien JKP tikās gan ar "KPV LV", gan ar NA. Ceturtdien JKP tiekas ar "Attīstībai/Par!", "Jauno Vienotību" un atkārtoti ar "KPV LV".

Ja līdz 21. novembrim (ieskaitot) netiks panākta vienošanās par jauno valdību, Valsts prezidents atsauks 7. novembra rīkojumu "Par Ministru kabinetu" un aicinās Bordāna vietā citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!