Foto: LETA

Trešdien kādā daudzstāvu mājā Rīgā bija izcēlies ugunsgrēks, kurā cieta trīs cilvēki, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Līdztekus tika izglābti trīs suņi un papagailis, kas nodoti veterinārās klīnikas darbiniekiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) portālu "Delfi" informēja, ka pulksten 16.37 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu daudzstāvu māju Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no ēkas ceturtā stāva ir redzamas liesmas.

Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas, ar glābšanas masku palīdzību, izglāba kopumā sešus cilvēkus, no kuriem trīs bija cietuši.

Pulksten 18.56 ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 20 kvadrātmetru platībā dega dzīvoklis.

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības skaitītājs, elektrības sadales skapis, sadzīves mantas, kūdra, riepas, neapsaimniekota ēka, dārza māja un sodrēji ēkas dūmvadā.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Ropažu novadā atbrīvoja vieglās automašīnas motora nodalījumā iesprūdušu kaķi un nogādāja veterinārajā klīnikā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 25 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu un 10 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!