Foto: DELFI
Partijai "KPV LV" un Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) ir vienots redzējums par valdības veidošanu, pēc abu politisko spēku tikšanās pauda "KPV LV" frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Artuss Kaimiņš.

Pēcpusdienā – jau pēc premjera amata kandidāta nominācijas – tikās "KPV LV" un JKP pārstāvji.

Kaimiņš apliecināja, ka "KPV LV" palīdzēs Valsts prezidenta nominētajam premjera amata kandidātam Jānim Bordānam (JKP) valdību līdz prezidenta noteiktajam termiņam izveidot. "Mēs esam absolūti vienojušies, par to, ka mums ir pilnībā vienots skatījums uz valdības izveidošanas veidu, taktiku," uzsvēra Kaimiņš.

Politiskais spēks informējis JKP par savām prioritātēm. Politiķi pārrunājuši arī Saeimas komisiju jautājumu. "KPV LV" ieskatā tieši parlamenta Juridiskā un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir prioritāras. Tām būtu jābūt JKP vai "KPV LV" pārziņā. "KPV LV" frakcijas vadītāja vietnieks uzsvēra, ka ne komisijas, ne ministrijas sarunu laikā netika dalītas.

"KPV LV" ir skaidrība, kuras ministrijas tā grib vadīt, taču Kaimiņš neatklāja kuras.

Viņš arī atzina, ka partija nav atkāpusies no ieceres ministriju skaitu samazināt, bet tas nenotiks viena mēneša laikā.

Ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc tikšanās ar partiju apvienības "Attīstībai/Par!", Jaunās konservatīvās partijas (JKP) un partijas "KPV LV" premjera amata kandidātiem 7. novembrī nolēmis uzticēt jaunās valdības veidošanu JKP šim amatam nominētajam Bordānam.

Iepriekš "KPV LV" līderis Aldis Gobzems paziņoja, ka politiskais spēks atbalstīs Bordāna valdību. Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Gobzems "daļēji apsveica" Bordānu un novēlēja viņam izturību.

"Varu pilnīgi droši un publiski paziņot, ka "KPV LV" atbalstīs Bordāna kunga veidoto valdību, tajā skaitā atbalstīs arī Jutu Strīķi iekšlietu ministres amatā," atzina Gobzems.

"Ja Bordāna kungs mani aicinās kļūt par ministru, es piekritīšu Bordāna kunga piedāvājumam," paziņoja "KPV LV" līderis.

"Man nav nekāda pamata uzskatīt, ka šajās divās nedēļās notiks radikāli un nesaprotami, un neloģiski notikumi, kas ļautu domāt citādāk. Ja šādi radikāli notikumi notiktu, par ko man ir lielas šaubas, tad, protams, mēs mainīsim situāciju," tā savu ātro atbalstu Bordāna valdībai skaidroja Gobzems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!