Foto: LETA

Partijas "Saskaņa" deputāti 13. Saeimas priekšsēdētāja vēlēšanās nepiedalījās, jo politiskais spēks uzskata, ka šis augstais amats pienācies tieši "Saskaņai", portālam "Delfi" norādīja deputāts Andrejs Klementjevs (S).

"Mēs uzskatījām, ka, ja mums prezidents negrib uzticēt premjerministra amatu un dot iespēju veidot valdību, tad partijām, deputātiem, kuri ievēlēti parlamentā, vajadzēja partijai – uzvarētajai iedot iespēju vadīt parlamentu," skaidroja Klementjevs.

Viņš vērsa uzmanību, ka "Saskaņa" ir vislielākā frakcija 13. Saeimā, tāpēc politiskajam spēkam būtu tiesības iegūt Saeimas priekšsēdētāja amatu. Līdz ar to "Saskaņa" izvēlējusies nepiedalīties šī augstā amata vēlēšanās.

"Varbūt mēs palīdzējam vienam vai otram politiskajam spēkam ar savu nepiedalīšanos, bet mums kā politiskajam spēkam vienalga, kurš vadīs," skaidroja Klementjevs. Viņš arī piebilda, ka balsot "pret" kādu no kandidātiem partijai arī nav bijis iemesls.

Saeimas priekšsēdētāja biedru, kā arī Saeimas sekretāra un viņa biedra vēlēšanas "Saskaņa" piedalīsies.

Ziņots, ka 13. Saeima savā pirmajā sēdē par Saeimas priekšsēdētāju ievēlēja Ināru Mūrnieci (NA).

Mūrniece Saeimas priekšsēdētājas amatā tika ievēlēta atklātā procedūrā ar vēlēšanu zīmēm.

Kopumā balsojumā piedalījās 77 deputāti. "Par" Mūrnieci nobalsoja 44 deputāti un "pret" 32, savukārt "par" otru kandidāti Dagmāru Beitneri-Le Gallu (JKP) balsoja 32 parlamentārieši un "pret" 44.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!