Foto: LETA

No partijas "Saskaņa" saraksta 13. Saeimā ievēlētā Jūlija Stepaņenko šajā parlamenta sasaukumā nestrādās "Saskaņas" frakcijā, liecina deputātes ieraksts sociālajā tīklā "Facebook".

Stepaņenko "Facebook" publicējusi vienošanos, kuru parakstījusi viņa un Jānis Urbanovičs (S). Vienošanās paredz, ka Stepaņenko, uzņemoties savas 13. Saeimas deputāta pilnvaras, kļūs par Saeimas frakcijām nepiederošu deputāti.

Vienlaikus Stepaņenko un Urbanovičs vienojušies, ka deputāte atbalsta "Saskaņas" 4000 zīmju programmu un apņemas veicināt šīs programmas ieviešanu. Savukārt frakcija apņemas atbalstīt Stepaņenko iniciatīvas, ja tas nav pretrunā ar frakcijas pamatprincipiem.

Tāpat abas puses apņēmušās publiski nekritizēt otras puses izteikumus vai rīcību Saeimas un komisiju sēdēs. Stepaņenko būs tiesīga saņemt tehnisku atbalstu no "Saskaņas" frakcijas darbiniekiem.

"13. Saeimas darba gaitas uzsākšu kā neatkarīga, pie frakcijām nepiederoša deputāte. Esam vienojušies ar frakciju sadarboties un atbalstīt viens otru tad, ja tas nav pretrunā ar katra vērtībām. Teikšu jums tā, ka nemainīsies šajā situācijā pilnīgi nekas, tikai pie manas uzstāšanās vairs nebūs šiltīte "Saskaņa"," situāciju raksturo deputāte.

Par savu vienošanos deputāte paziņojusi otrdien, dienā, kad norisinās 13. Saeimas pirmā sēde.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 13. Saeima otrdien sanāk uz pirmo sēdi, kurā patlaban deputāta amata kandidāta statusā esošie politisko partiju pārstāvji dod deputāta svinīgo solījumu, kā arī balsos par lēmuma projektu par deputātu pilnvaru apstiprināšanu. Tāpat paredzams, ka pirmajā sēdē tiks ievēlēts Saeimas prezidijs.

Saskaņā ar Satversmē noteikto jaunievēlētās Saeimas pirmo sēdi atklās un līdz 13. Saeimas priekšsēdētāja ievēlēšanai vadīs 12. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!