Foto: AP/Scanpix

Eiropā bēgļi, kuri meklē patvērumu, nereti kļūst par cilvēku tirdzniecības upuriem, apgalvoja Zviedrijas īpašo uzdevumu vēstnieks jautājumos, kas saistīti ar cilvēku tirdzniecības novēršanu, Pērs Anderšs Sunesons.

Pēc Sunesona paustā, cilvēku tirdzniecībā bēgļu sievietes un meitenes vairāk tiek izmantotas seksuāli, bet vīrieši un zēni - darba ekspluatācijā. Sunesons norādīja, ka bēgļi vairāk tiek izmantoti valstīs, kur prostitūcija ir legāla, jo šajās valstīs pastāv pieprasījums pēc sievietēm un meitenēm.

Kā sacīja eksperts, daudzi bēgļi uz Eiropu dodas nelegāli un viņiem nav veidu, kā nodrošināt sevi ar pārtiku, tāpēc tas var būt viens no iemesliem, kāpēc bēgļu sievietes nonāk prostitūcijā, bet vīrieši tiek izmantoti piespiedu darbam.

"Daudzi no bēgļiem tiek ievesti Eiropā, un viņiem nav finansiālo līdzekļu, lai samaksātu par šo pakalpojumu, tāpēc kontrabandists viņus iepazīstina ar cilvēku tirgoņiem, kuri samaksā kontrabandistam, bet pēc tam bēglis tirgonim paliek parādā daudz naudas. Vienīgais veids, kā samaksāt šo parādu, ir ar savu vai sava bērna ķermeni," stāstīja Sunesons.

Pēc viņa domām, Eiropā bēgļu kļūšana par cilvēku tirdzniecības upuriem ir liela problēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!