Foto: LETA
Apvienojoties "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, "Vienotības" un "Reģionu alianses" (RA) deputātiem, šonedēļ Baldones novadā izveidota jauna valdošā koalīcija, bet no amatiem atbrīvoti domes priekšsēdētāja vietnieki Andrejs Požarnovs (GKML), kurš pats isu brīdi bija domes vadītājs, un Viola Āboltiņa (LZP).

Līdz ar pārmaiņām nolemts veikt grozījumus Baldones novada pašvaldības nolikumā, paredzot turpmāk tikai vienu domes priekšsēdētāja vietnieka vietu. Domes sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Ose skaidroja, ka lēmums atteikties no diviem priekšsēdētāja vietnieku amatiem pieņemts, lai padarītu pašvaldības darbu efektīvāku.

"Ideja par diviem priekšsēdētāja vietniekiem, ņemot vērā esošo divu vietnieku iesaisti problēmjautājumu risināšanā, neattaisnojās, tāpēc tika pieņemts lēmums grozīt saistošos noteikumus un no divām priekšsēdētāja vietnieka amata vietām izveidot vienu," paudis domes priekšsēdētājs Raimonds Audzers (VL-TB/LNNK, V).

Ārkārtas domes sēdē ceturtdien pieņemts lēmums no amata atbrīvot abus vietniekus un rīkot jaunas priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas. Turpmāk priekšsēdētāja vietnieka pienākumus pildīs Inese Jēkabsone, kura pārstāv iepriekš opozīcijā strādājušo RA.

"Līdzšinējo koalīcijas partneru vēlme aizstāt partijas "Vienotība" biedrus ar citu partiju pārstāvjiem un pēdējo mēnešu laikā sāktās nomelnošanas kampaņas radīja nelabvēlīgus darba apstākļus un bremzēja domes darbu," pārmaiņu nepieciešamību skaidroja Audzers.

Līdz ar to pašlaik Baldonē darbojas VL-TB/LNNK, "Vienotības" un RA koalīcija, opozīcijā atstājot "Gods kalpot mūsu Latvijai" un Latvijas Zaļās partijas pārstāvjus. Jaunās koalīcijas deputāti ir "apņēmības pilni turpināt iesākto un strādāt novada labā, būtiski pilnveidojot ceļu un ielu infrastruktūru pilsētā un lauku teritorijā, ieviešot energoefektivitātes pasākumus ēku siltināšanas jomā, atjaunojot telpas kultūras pasākumiem, kā arī strādāt pie senioru atbalsta sistēmas izveides veselības izdevumu segšanai".

Jau vēstīts, ka teju pirms gada, 2017. gada novembrī, Audzers nonāca domes vadītāja amatā, pateicoties koalīcijas līgumam, ko parakstīja "Vienotība", "Gods kalpot mūsu Latvijai" un Latvijas Zaļā partija, tam pievienojies arī no RA ievēlētajam deputātam Edgaram Brigmanim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!