Foto: LETA

Administratīvā apgabaltiesa oktobrī nolēmusi, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) publiski jāatvainojas bijušajai biroja nodaļas vadītājai Ilzei Draveniecei.

Tiesa uzlika par pienākumu Jēkaba Straumes vadītajam KNAB publiski atvainoties Draveniecei par viņas nepamatotu saukšanu pie administratīvās atbildības. Pārējā daļā Dravenieces pieteikums noraidīts. Tāpat tiesa nolēma, ka valstij bijušajai KNAB amatpersonai jāmaksā 88 eiro liela valsts nodeva, liecina publiski pieejamais tiesas lēmums.

Spriedums spēkā stāsies 30 dienu laikā no 9. oktobra, to kasācijas kārtībā var pārsūdzēt Augstākā tiesā, taču līdz šim kasācijas sūdzībā tiesā vēl nav saņemta, aģentūra LETA noskaidroja Administratīvajā apgabaltiesā.

2015. gadā, kad KNAB vadīja Jaroslavs Streļčenoks, birojs nolēma Dravenieci saukt pie administratīvās atbildības par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā. Ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu tika atcelts KNAB priekšnieka lēmums un izbeigta lietvedība. Apelācijas instances tiesa spriedumu atstāja negrozītu.

Draveniece 2016. gadā vērsās KNAB par personiskā kaitējuma 10 000 eiro atlīdzināšanu, taču birojs viņas prasību noraidīja.

Nepiekrītot minētajam, bijusī amatpersona vērsās Administratīvajā rajona tiesā, lai viņai tomēr tiktu atlīdzināts personiskais kaitējums par nepamatotu saukšanu pie administratīvās atbildības.

Administratīvā rajona tiesa pagājušā gada nogalē uzlika par pienākumu KNAB atlīdzināt pieteicējai nodarīto morālo kaitējumu 150 eiro apmērā un rakstveidā atvainoties. Pārējā daļā pieteikums noraidīts.

Apelācijas sūdzības par šādu lēmumu iesniedza Draveniece un KNAB.

Draveniece 2013. gada septembrī tika atbrīvota no Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas amata. Nodaļas ar šādu nosaukumu patlaban vairs nav. Viņa bija viena no bijušajām KNAB amatpersonām, kas tiesājās par Jaroslava Streļčenoka laikā pieņemtajiem KNAB lēmumiem.

Streļčenoks KNAB vadīja no 2011. līdz 2016. gadam. Viņa pēcteci Straumi KNAB vadītāja amatā apstiprināja pagājušā gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!