Foto: LETA

Rīgas domes (RD) Pilsētas attīstības komiteja pirmdien, 15. oktobrī, atbalstīja finansējuma piešķiršanu vairākiem projektiem kopumā 23 825 eiro apmērā.

Kopumā 3724 eiro priekšfinansējumu RD piešķirs projektam "Brīvprātīgais darbs Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centros", kur pašvaldību iesaistīties aicināja nodibinājums "Baltijas reģionālais fonds".

Projekta ietvaros no Eiropas valstīm plānots uzņemt divus brīvprātīgos jauniešus, kuri gadu darbosies Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centrā, vadot svešvalodas apmācības un organizējot dažādas aktivitātes.

Projekts ilgs no 2019. gada 1. janvāra līdz 2020. gada 31. maijam. Projekta kopējās izmaksas ir 18 616 eiro, no kuriem 80% sedz Jaunatnes starptautiskās programmu aģentūra.

2363 eiro priekšfinansējumu RD piešķirs Eiropas Savienības izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programmas "Erasmus+" projekta "Personiskā līderība. Līderis manī" īstenošanai.

Šī projekta mērķis ir veicināt pedagogu un skolēnu motivāciju iesaistīties skolas dzīvē un risināt mācību un audzināšanas problēmas. Projektā skolotājus iesaista mācībās, veido darba grupas skolās, rīko pieredzes apmaiņas seminārus un sadarbojas ar skolēnu vecākiem.

Projekta Rīgas budžeta daļa ir 11 815 eiro, no kuriem programma nodrošina 80%. Projekts ilgst no 2018. gada 1. septembra līdz 2020. gada 31. decembrim.

7432 eiro priekšfinansējumu RD sniegs "Erasmus+" projektam "Enerģijas veidi un to ikdienas izmantošana".

Projekta mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar alternatīvajiem enerģijas avotiem, veicināt ekoloģisko dzīvesveidu un ieviest ilgtermiņa skolas stratēģiju elektroenerģijas taupīšanai. Projekta ietvaros notiks sadarbība ar skolotājiem un skolēniem no Turcijas, Itālijas, Dānijas un Maķedonijas.

Projekta Rīgas budžeta daļa ir 37 160 eiro, no kuriem 80% nodrošina programma. To īstenos līdz 2020. gada 31. augustam.

4582 eiro RD piešķirs "Erasmus+" programmas projekta "Mācīšanās veidot savu uzņēmumu, izmantojot jaunu IT aplikāciju" priekšfinansēšanai.

Projekta mērķis ir veicināt skolēnu uzņēmējdarbības prasmes un motivēt kļūt par darba devējiem. Tā ietvaros skolēni piedalīsies inovāciju nometnēs, starptautiskajās sanāksmēs Rīgā un Oslo, bet pedagogi apmainīsies pieredzē ar kolēģiem Oslo, Lillerudā un Briselē.

Projekts ilgst no šā gada 1. septembra līdz 2020. gada 31. augustam. Projekta Rīgas budžeta daļa ir 22 907 eiro, no kuriem 80% sedz programma.

3724 eiro RD piešķirs "Erasmus+" programmas projektam "Vadīšanas un mācīšanas kompetenču pilnveide Rīgas Valsts 3. ģimnāzijā".

Projekta mērķis ir veicināt ģimnāzijas stratēģisko mērķu un uzdevumu 2017. – 2021. gadam sasniegšanu un īstenošanu, pilnveidojot pedagogu un skolu vadības profesionālo kompetenci. Plānots, ka ģimnāzijas skolotāji piedalīsies dažādos mācību kursos un apmainīsies pieredzē ar kolēģiem Portugālē, Grieķijā, Itālijā, Somijā un Maltā.

Projekta Rīgas budžeta daļa ir 18 619 eiro, no kuriem 80% sedz programma. Projekts ilgs līdz 2019. gada 30. septembrim.

RD sniegs arī 2000 eiro līdzfinansējumu Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas sagatavotajam projektam "STEAM teorētisko zināšanu izmantošana praksē", ko īstenos "Erasmus+" programmas ietvaros.

Projekta mērķis ir veicināt pedagogu radošumu un mūsdienīgu mācību metožu izmantošanu. Projektā paredzēts īstenot skolēnu mācību projektu konkursu, izstrādāt skolotāju mācību modeli fizikā un ķīmijā, kā arī piedalīties mācību kursos un pieredzes apmaiņā.

Projektu īstenos līdz 2019. gada 31. augustam.

Galavārds par iesaistīšanos projektos deputātiem vēl jāsaka RD kārtējā sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!