Foto: Shutterstock

Rīgas domes (RD) Pilsētas attīstības komiteja pirmdien, 15. oktobrī, lēma piešķirt 14 509 eiro, lai remontētu "Rīgas pieminekļu aģentūras" biroja telpas.

Ēka Gaujas ielā 19A pieder RD. Aģentūra tur mitinās kopš 2008. gada.

"Kādreiz šajās telpās bija veikals. Iekārtojām biroju. Izrādās, ka starpsniena ir bīstamā stāvoklī. Zem tās šobrīd sēž divi darbinieki," lūgumu sēdē pamatoja aģentūras direktors Guntis Gailītis.

Vēstīts, ka pašvaldības aģentūras telpās Gaujas ielā 19A pavasarī veica remontu, kura laikā celtnieki pamanījuši plaisas biroja starpsienās.

"Rīgas pieminekļu aģentūra" konsultējusies ar sertificētu būvinženieri, kurš konstatējis, ka ēkai savulaik nojaukta daļa nesošās konstrukcijas, lai palielinātu apdzīvojamo platību. Līdz ar to pieaugusi jumta slodze uz starpsienu un sākusies tās deformācija.

Lai novērstu turpmāku sienu plaisāšanu vai pat sabrukšanu, nepieciešama vienas starpsienas izjaukšana un pārbūvēšana.

Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputāti atbalstīja arī citus "Rīgas pieminekļu aģentūras" 2018. gada budžeta grozījumus. Piemēram, no RD rezerves fonda piemiņas zīmes izgatavošanai un montāžai Lielajos kapos apbedītajiem Lāčplēša Kara ordeņa kavalieriem piešķirti 3232 eiro, bet septiņu skolēnu darba apmaksai vasaras brīvlaikā no RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta saņemts 2583 eiro līdzfinansējums, bet vēl 1806 eiro šim uzdevumam saņemti no valsts.

Atlīdzību budžetu "Rīgas pieminekļu aģentūra" palielinās par 4389 eiro. Savukārt daļu no 7628 eiro ekonomijas aģentūra novirzīs piemaksām par darba kvalitāti, virsstundām un darbu svētku dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!