Foto: DELFI

Ģenerālprokuratūra ir izskatījusi Valsts kontroles (VK) iesniegumu, ar kuru pārsūdzēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmums par administratīvās lietas izbeigšanu pret bijušo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Ķeipenes posteņa komandieri Juri Pinni un nosūtījusi lietu papildus pārbaužu veikšanai, pavēstīja Ģenerālprokuratūrā

Ģenerālprokuratūrā skaidroja, ka, izskatot VK iesniegumu par revīzijā konstatēto, KNAB pieņēma lēmumu izbeigt administratīvā pārkāpuma lietu par valsts amatpersonai likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, kuri noteikti attiecībā uz rīcību ar publiskas personas mantu, kas uzsākta pret Pinni, sakarā ar to, ka nav konstatēts administratīvā pārkāpuma sastāvs.

Prokuratūrā veiktās pārbaudes gaitā tika konstatēts, ka visu amatpersonu atbildības pakāpe nav izvērtēta. Ķeipenes depo kopš tā pārņemšanas Nodrošinājuma valsts aģentūras pārvaldībā nav nodots VUGD lietošanā vairāk nekā piecus gadus, šī vilcināšanās acīmredzami veicinājusi valsts īpašuma lietošanu neatbilstoši Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma prasībām, norāda prokuratūrā.

Prokuratūra nosūtījusi materiālus Iekšlietu ministrijai un KNAB pārbaudes turpināšanai par Nodrošinājuma valsts aģentūras amatpersonu iespējamiem disciplināriem vai administratīviem pārkāpumiem.

Jau vēstīts, ka revīzijā, kuras rezultāti tika publiskoti 2018. gada sākumā, tika konstatēts, ka VUGD rīcībā esošo īpašumu - ugunsdzēsēju depo Ogres novada Ķeipenē – zmanto medību klubs "Plauži" un par to informētas vismaz trīs augsta līmeņa VUGD amatpersonas. Arī Iekšlietu ministrijas veiktajās pārbaudēs konstatēts, ka Ķeipenes postenis ticis izmantots kā mednieku kluba oficiāli reģistrēta adrese un bāzes vieta mednieku klubu dažādu pasākumu organizēšanai, kā rezultātā ir radīti zaudējumi valsts resursiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!