Foto: F64

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi AS "TV Latvija" ("Rīga TV24") raidījumu "Rampas ugunis" vairs neiekļaut sabiedriskā pasūtījuma daļā par Latvijas simtgades satura veidošanu, izplatīšanu un arhivēšanu, jo tā vadītājs Andris Kivičs negaidīti paziņoja par kandidēšanu 13.Saeimas vēlēšanās.

Kivičs 13.Saeimas vēlēšanās kandidēja no partijas "KPV LV" saraksta, bet nākamajā parlamentā netika ievēlēts.

NEPLP norādīja, lai nodrošinātu sabiedriskā pasūtījuma uzlikto saistību izpildi, turpmāk raidījumā "Tete-a-Tete ar Rīgu" tiks iekļauti kopskaitā 14 sižeti, katrs līdz piecām minūtēm garš, lai informētu par Latvijas simtgades pasākumiem.

"Minētie grozījumi nav pretrunā ar konkursa nolikumā minēto mērķi - izveidot, pārraidīt un arhivēt raidījumus par Latvijas valsts simtgades būtiskāko notikumu norisēm," skaidroja NEPLP.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka NEPLP konkursā komerciālajiem medijiem "Re:TV" un "RīgaTV 24" ieguva tiesības veidot raidījumus par Latvijas simtgades notikumu norisi. Katrs medijs konkursā saņēma 100 000 eiro no kopējā raidījumu veidošanai atvēlētā finansējuma 200 000 eiro apmērā.

"RīgaTV 24" direktors Klāvs Kalniņš iepriekš aģentūrai LETA stāstīja, ka sabiedriskā pasūtījuma ietvaros plānots izveidot 30 "Rampas ugunis" raidījumus rubrikas "Latvijai 100" ietvaros, kuru laikā skatītāji tiks iepazīstināti ar Latvijas simtgades pasākumiem un to varoņiem.

Pēc Kalniņa teiktā, raidījuma vadītājs Kivičs kā studijas viesus aicina konkrētu notikumu vai pasākumu organizatorus, kultūras darbiniekus vai māksliniekus, kuri sarunā iepazīstina skatītājus ar pasākumu ideju, mērķiem, tapšanas procesu, norisi, īpaši uzmanību veltot diasporas veidotajiem pasākumiem. Raidījumā sarunas gaitā viesi iepazīstina arī ar savu lomu pasākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!