Foto: F64
Viņa Svētības pāvesta Franciska pastorālās vizītes Latvijā šā gada 24.septembrī nodrošināšanai no valsts budžeta programmas "Līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem" tika atvēlēti 738 605 eiro, liecina Fiskālās disciplīnas padomes apkopotā informācija par šā gada trešajā ceturksnī piešķirtajiem līdzekļiem no minētās budžeta programmas.

Valsts prezidenta kancelejai tika piešķirti 158 385 eiro, lai nodrošinātu pāvesta vizītes sekmīgu norisi. No šīs summas preses centru nodrošināšanai Aglonā un Kongresu namā tika atvēlēti 108 775 eiro, bet helikopteru un transporta nodrošināšanai - 49 610 eiro.

Tieslietu ministrijai (TM) tika piešķirti 434 510 eiro, no kuriem 95 790 eiro tika pārskaitīti Aglonas bazilikas draudzei ar pasākuma norisi saistīto izdevumu segšanai, 38 720 eiro tika pārskaitīti Aglonas novada domei, lai svētku laikā nodrošinātu apmeklētāju drošību un kārtību Aglonas pašvaldības objektos un teritorijā.

Tāpat no TM piešķirtās summas 300 000 eiro tika pārskaitīti Aglonas bazilikas draudzei, lai uzsāktu Aglonas bazilikas teritorijas labiekārtošanu un ietvju atjaunošanu, ieejas mezgla un terases atjaunošanu, gaismas ķermeņu iegādi, torņu fasādes apdares darbu veikšanu, ārējā altāra fasādes apdares darbu veikšanu.

Savukārt Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei tika piešķirts finansējums 145 710 eiro apmērā pāvesta vizītes atspoguļošanai sabiedriskajos plašsaziņas līdzekļos. No minētās summas 105 500 eiro tika pārskaitīti Latvijas Televīzijai, bet 40 210 eiro - Latvijas Radio.

Budžeta programma "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" ir paredzēta, lai segtu budžetā neparedzētus izdevumus katastrofu un dabas stihiju seku novēršanai, to radīto zaudējumu kompensēšanai, valsts pārvaldes uzdevumu nodrošināšanai gadījumos, ja netiek izpildītas līgumsaistības un no sadarbības partnera tiek iekasēts vai ieturēts līgumsods vai procentu maksājums par saistību neizpildi, kā arī citiem neparedzētiem gadījumiem un valstiski īpaši nozīmīgiem pasākumiem.

Jau ziņots, ka pāvesta Franciska vizīte Baltijas valstīs norisinājās no 22.septembra līdz 25.septembrim. Pāvests vizītē Latvijā ieradās 24.septembrī.

Latvijas vēsturē pirmais gadījums, kad valsti apmeklēja pāvests, bija 1993.gada 8.septembris, kad Latvijā ieradās Jānis Pāvils II. Līdz ar to, šogad apritēja 25 gadi kopš pāvesta Jāņa Pāvila II vizītes Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!