Foto: Valsts polcija
Pagājušonedēļ Valsts policija aizturēja vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par motociklu un dārza tehnikas zādzībām, kas izdarītas pēdējo mēnešu laikā Ķekavas novadā un Daugmales pagastā, informē Valsts policijā.

Sadarbībā ar Reģionālo pašvaldības policiju tika veikta kratīšana vīrieša dzīvesvietā, kā laikā policisti atsavināja zagtu minitraktoru, kā arī motociklu un zāles pļāvēju, kas, visticamāk, arī ir zagti. Valsts policija aicina aplūkot šo mantu fotogrāfijas un atsaukties to īpašniekus, zvanot pa tālruņa numuru 67099200, 26392819 vai 110.

1. septembrī Valsts policijā tika saņemta informācija par krosa motocikla zādzību no privātmājas teritorijas Ķekavas novadā šā gada augustā. Motocikls bija atstāts attālu no mājas, neierobežotā teritorijā, un precīzs zādzības laiks tā īpašniekam nebija zināms.

Izmeklēšanas laikā policisti ieguva informāciju, ka ar šo noziegumu, iespējams, saistīts 1984. gadā dzimis vīrietis, kurš jau agrāk sodīts par mantiskiem noziegumiem.

4. oktobrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa policisti, sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargiem un Reģionālo pašvaldības policiju aizdomās turētā vīrieša dzīvesvietā veica kratīšanu. Lai gan augusta beigās nozagtais motocikls pie vīrieša netika atrasts, garāžā atradās minitraktors, kas, kā izrādījās, bija nozagts naktī uz 4. oktobri Daugmales pagastā, kā arī vēl viens motocikls un zāles pļāvējs, kas, visticamāk, arī ir zagti. Jāpiemin, ka minitraktora īpašnieks par tā nozagšanu uzzināja tikai pēc tam, kad policija jau to bija atguvusi. Zīmīgi, ka arī minitraktora īpašnieks savu mantu pa nakti bija atstājis nenožogotā teritorijā pie mājas.

Saistībā ar notikušo uzsākti divi kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Vakar, 8. oktobrī, tiesa aizdomās turētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Atgādinām iedzīvotājiem vērtīgas mantas glabāt ar kvalitatīvu slēdzeni aizslēgtās telpās un nekādā gadījumā tās neatstāt zagļiem brīvi pieejamas. Dodoties pie miera, vēlreiz jāpārliecinās, ka dārza tehnika, motocikli un divriteņi nav atstāti pagalmā. Tāpat jāatceras, ka drošības uzlabošanai noder arī labs pagalma apgaismojums un kustības sensori. Tāpat par svešu personu klātbūtni saimniekiem var ziņot uzticams sargsuns.

Iedzīvotāji aicināti aplūkot atsavinātā motocikla un zāles pļāvēja fotogrāfijas un atsaukties to īpašniekus, zvanot policijai pa tālruņa numuru 67099200, 26392819 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!