Foto: LETA

Sadarbības padomes sēdē koalīcija pirmdien vienojusies piešķirt aizsardzības budžetam papildu līdzekļus – nedaudz vairāk nekā piecu miljonu eiro apmērā, žurnālistiem pēc sēdes pastāstīja deputāts Armands Krauze (ZZS).

Ir pieaudzis iekšzemes kopprodukts (IKP), aizsardzībai nepieciešams piešķirt papildu līdzekļus, lai tie sasniegtu 2% no IKP. Jau drīzumā par to būs jālemj Saeimai, sacīja Krauze.

Tāpat koalīcija pirmdien pārrunājusi 2019. gada valsts budžeta pieņemšanu. "Mēs vienojāmies par saucamo tehnisko budžeta grafiku, mēs diskutējām par tā saucamo B scenāriju, ja gadījumā neizdodas sastādīt valdību, kā valdība darbosies tālāk, kādā veidā budžeta mehānisms strādās tālāk," pastāstīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Līdzekļi tiks piešķirti no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Ziņots, ka likums paredz, ka Saeimas vēlēšanu gadā gadskārtējo valsts budžeta likuma projektu iesniedz Saeimā ne vēlāk kā četrus mēnešus pēc tam, kad jaunievēlētā Saeima izteikusi Ministru kabinetam savu uzticību.

Taču iepriekš Finanšu ministrija uzsvērusi, ka ir nepieciešams darbu pie budžeta likumprojektu sagatavošanas sākt savlaicīgi, lai jaunievēlētajai Saeimai un valdībai nodrošinātu nepieciešamo informāciju galīgo lēmumu pieņemšanai un likumprojektus būtu iespējams pieņemt vēl šogad, lai tie stātos spēkā jau 2019. gada 1. janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!