Foto: DELFI
Gadījumā, ja zvērināts advokāts un premjerministra amata kandidāts Aldis Gobzems (KPV LV) lemj apturēt savu darbību advokatūrā līdz ar stāšanos Saeimas deputāta amatā, Latvijas Zvērinātu advokātu padome (ZAP) turpinās izskatīt abas pret Gozbemu sāktās disciplinārlietas, portālam "Delfi" norādīja ZAP priekšsēdētājs un zvērināts advokāts Jānis Rozenbergs.

Viņš skaidroja, ka, apturot darbību advokatūrā, Gobzems joprojām skaitītos kā advokatūras biedrs, kas nozīmē, ka disciplinārlietas ZAP Disciplinārlietu komisija turpinātu izskatīt un pieņemtu tajās lēmumu. Savukārt, ja Gobzems izlemtu, ka vēlas tikt atskaitīts no advokatūras pēc paša vēlēšanās, tad ZAP vairs nebūtu ne iemesla, ne tiesību lemt par disciplinārlietām un tās būtu izbeidzamas.

Patlaban ZAP nav saņēmusi no Gobzema nekādus iesniegumus, kuros lūgts apturēt viņa darbību vai atskaitīt viņu no advokatūras.

Vaicāts, vai kādā no abām disciplinārlietām, ZAP jau ir paspējis pieņemt lēmumu, Rozenbergs norādīja, ka viņa rīcībā šādas informācijas neesot. Par disciplinārlietām atbildīga ir Disciplinārlietu komisija, kas izskata lietas, pieņem lēmumus un par pieņemtajiem lēmumiem informē padomi.

Gobzems portālam "Delfi" apstiprināja, ka apturēs darbu advokatūrā, kad kļūs par Saeimas deputātu. Viņa plānos neietilpst lūgt viņu atskaitīt no advokatūras. Vaicāts par sāktajām disciplinārlietām, Gobzems norādīja, ka gadījumā, ja ZAP turpinās tās izskatīt, tad viņš ies un sniegs paskaidrojumus, savukārt, ja tiks pieņemts lēmums par viņa sodīšanu, tad viņš vērsīsies tiesā.

Jau vēstīts, ka Latvijas zvērinātu advokātu padomē ir ierosinātas divas disciplinārlietas pret Gobzemu. Viena lieta ierosināta pēc ārstes Indras Štelmanes iesnieguma, savukārt otrā gadījumā ar lūgumu sākt disciplinārlietu un izslēgt Gobzemu no advokatūras vērsās nogalinātā maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus ģimene. Bunkus brālis Kristaps Bunkus iepriekš paudis, ka iesniegumā Bunkus ģimene uzskaitījusi desmit konkrētus Mārtiņa Bunkus goda un cieņas aizskāruma gadījumus, kurus veicis Gobzems laikā no šī gada 7. jūnija līdz 10. jūlijam.

ZAP priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs augusta izskaņā norādīja, ka jautājums tiks nodots tālākai izskatīšanai ZAP disciplinārlietu komisijai, kura tuvāko mēnešu laikā lems - vai un kādu disciplinārsodu Gobzemam piemērot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!