Foto: Valsts policija

Pastiprināti strādājot ielu noziedzības apkarošanas jomā, tostarp īpašu uzmanību veltot arī velosipēdu zādzību atklāšanai, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti nonāca pa pēdām diviem vīriešiem, kuri saistīti ar virkni velosipēdu zādzībām, informē Valsts policijā.

Noziedznieki bija aktīvi darbojušies no šā gada jūlija līdz pat oktobra sākumam Rīgā, Brasas, Sarkandaugavas un Vecmīlgrāvja rajonos.

27. septembrī policisti aizdomās par minēto noziegumu izdarīšanu aizturēja 1981. gadā dzimušu vīrieti. Savukārt 1. oktobrī, tika aizturēts viņa līdzdalībnieks – 1984. gadā dzimis vīrietis.

Noskaidrots, ka daļu zādzību aizturētās personas izdarījušas kopīgi, savukārt citkārt darbojušies vienatnē. Vīrieši bija aktīvi zaguši gan uz ielas, gan kāpņu telpās atstātus divriteņus, pārgriežot to saslēgus. Jāpiemin, ka abi vīrieši jau iepriekš vairākas reizes sodīti par šādiem pašiem noziegumiem.

Veicot speciālās izmeklēšanas darbības, policisti noskaidroja, kur vīrieši zagtos divriteņus ir pārdevuši. Izrādījās, ka tos bija uzpircis kāds uzņēmums, kas atrodas Rīgas Ziemeļu rajonā un nodarbojas ar velosipēdu remontu un tirdzniecību.

Vakar, 3. oktobrī, Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Velozādzību apkarošanas grupu ieradās šajā vietā, lai veiktu sankcionēto kratīšanu. Tās laikā tika atrasti un izņemti 15 zagti velosipēdi un astoņi velosipēdu rāmji, kas, visticamāk, ir no zagtiem velosipēdiem.

Saistībā ar notikušo šobrīd uzsākti vairāki kriminālprocesi par zādzībām, kā arī par mantas bojāšanu.

Policisti ir nopratinājuši arī velosipēdu darbnīcas saimnieku un vērtēs viņa atbildību notikušajā. Pēc procesuālo darbību veikšanas zagtie velosipēdi tiks atdoti to īpašniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!