Foto: DELFI

Kokaīns nav populārs Latvijas nelegālajā narkotiku tirgū, bet šogad kopumā izņemti četri kilogrami šīs apreibinošās vielas, skaidroja Valsts policijā.

Policijā skaidroja, ka atsevišķos gadījumos kokaīns caur Latvijas teritoriju kontrabandas ceļā tiek pārvietots uz citām valstīm. Piemēram, 2017. gadā izņemti aptuveni divi kilogrami vielas, bet šogad pirmajā pusgadā – aptuveni četri kilogrami, no kuriem aptuveni trīs kilogrami – vienā kriminālprocesā.

Nelegālajā apritē esošā kokaīna kvalitāte ir dažāda, situācija ir specifiska katrā konkrētajā gadījumā. Dažreiz kokaīnam tiek piejauktas arī citas neapreibinošās vielas, skaidroja likumsargi.

Kokaīns tiek transportēts pamatā no Dienvidamerikas valstīm, izmantojot Eiropas Savienības (ES) valstis, tajā skaitā Latviju, kā tranzītvalstis.

Policijā atzīst, ka kokaīns ir dārga narkotika, un to pārsvarā nevar atļauties iegādāties plašs lietotāju loks. Lai nepopularizētu narkotikas, policija gan neatklāj, cik melnajā tirgū patlaban maksā grams kokaīna.

Kā ziņots, Valsts policija Jūrmalas mēru Gati Truksni (ZZS) sodījusi par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un piemērojusi 100 eiro naudas sodu, 30.septembrī vēstīja raidījums "Nekā personīga".

Raidījuma rīcībā ir informācija, ka šļirce ar kokaīna paliekām pie Trukšņa atrasta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja veiktajās kratīšanās kriminālprocesā par partijas "No sirds Latvijai" un Zaļo un Zemnieku savienības iespējamu nelikumīgu finansēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!