Foto: DELFI
Policija kratīšanu uzņēmuma "Rīgas satiksme" birojā pirmdien veikusi lietā par krāpšanu lielā apmērā, žurnālistiem pirmdien sacīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Pēteris Bauska.

Izmeklēšanas interesēs Bauska neatklāja nedz to, kad lieta ierosināta, nedz to par kādu summu ir runa. Viņš gan uzsvēra, ka tai nav nekādas saistības ar sestdien gaidāmajām vēlēšanām.

Neviena uzņēmuma amatpersona nav aizturēta. Nevienai personai arī nav piemērots cits statuss, sacīja Bauska.

To, vai tiek veikta kratīšana, RS Preses sekretārs Viktors Zaķis iepriekš apstiprināt nevarēja. Tikmēr "Delfi" lasītāji ziņo, ka policija pirmdien veic kratīšanu uzņēmuma birojā un izņem dokumentus.

Kā aģentūrai LETA dienas vidū norādīja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane, uzņēmumā atrodas policijas pārstāvji, kuri veic procesuālās darbības. Izmeklētāji uzņēmuma telpās ieradušies ap pulksten 10 no rīta un joprojām tur uzturas. Tiekot pārmeklēti atsevišķi kabineti, taču nekāda veida dokumenti, inventārs vai citas lietas pagaidām neesot izņemtas.

Vairāki uzņēmuma darbinieki esot parakstījušies par ziņu neizpaušanu, taču uzņēmuma pārstāve nevarēja nosaukt konkrētu skaitu, cik šādu cilvēku ir.

Zaķis portālam "Delfi" sacīja, ka "Rīgas satiksmes" (RS) birojā Vestienas ielā, Rīgā, pirmdien ieradušies Valsts policijas (VP) darbinieki, lai veiktu procesuālās darbības.

Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) sociālajā vietnē "Twitter" pirms dažām minūtēm bija ievietojis ierakstu, kurā notiekošo kratīšanu saistīja ar priekšvēlēšanu laiku. "Kratīšana notiek 4 dienas pirms vēlēšanām, žurnālisti par kratīšanu tika informēti ātrāk, nekā Rīgas domes vadība. Komentēt kaut ko šajā gadījumā, manuprāt, ir pilnīgi lieki. Gribētos tikai novēlēt VP [Valsts policijas] darbiniekiem saglabāt politisko neitralitāti," rakstīja mērs. Dažas minūtes vēlāk viņš šo ierakstu izdzēsa, bet vēl pēc mirkļa atjaunoja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!