Foto: LETA

Sestdien palīdzība sniegta vairākiem vīriešiem, kuri daļēji amputējuši pirkstu galus, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas vadītāja Ilze Bukša.

Viens no negadījumiem noticis Kurzemes reģionā, kur 55 gadus vecs vīrietis strādājis ar elektrisko malkas skaldītāju un, iecērtot plaukstā, guvis vairāku pirkstu galu daļēju amputāciju.

Tāpat Kurzemē kāds 70 gadus vecs vīrietis daļēji apmutējis vairāku pirkstu galus, aizcērtot automašīnas bagāžas nodalījumu. Cietušais palīdzības sniegšanai nodots mikroķirurgiem.

Citviet kāds 33 gadus vecs vīrietis traumas guvis, ar cirvi iecērtot sev kājā, bet Vidzemē 61 gadu vecs gaļas pārstrādes uzņēmuma darbiniekam rokā iedūries kauls, izraisot spēcīgu asiņošanu. Abus cietošos NMPD mediķi nogādājuši slimnīcā.

Tāpat mediķu aprūpē ārstniecības iestādē nodota 20 gadus veca sieviete no Kurzemes ar barības vada un balsenes apdegumiem. Viņa bija sajaukusi pudelītes, minerālūdens vietā izdzerot etiķa esenci.

Tāpat vairāki vīrieši sestdien guvuši nopietnas traumas, krītot no augstuma.

Pierīgā kāds 30 gadus vecs vīrietis kritis no otrā stāva un guvis nopietnas galvas un mugurkaula traumas. Vīrietis palīdzības sniegšanai nogādāts slimnīcā.

Ārstniecības iestādē nogādāts arī kāds 56 gadus vecs vīrietis no Rīgas, kurš kritis no kāpnēm. Cietušais guvis nopietnas mugurkaula, galvas, arī kāju traumas.

Savukārt kāds 69 gadus vecs vīrietis Pierīgā guvis ļoti smagas traumas pēc kritiena no ceturtā stāva. Viņam negadījuma vietā, iespējams, bija iestājusies klīniskā nāve, un pēc reanimācijas pasākumu veikšanas cietušais smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Sestdien mediķu palīdzība bija nepieciešama arī kādam pusotru gadu vecam puikam, kuram ar karstu ūdeni bija applaucētas rokas un plaukstas. Negadījums noticis Zemgalē, kad zēns norāvis uz plīts stāvošu katlu, aplejoties ar karsto ūdeni. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Tāpat Zemgalē mediķu aprūpē nodota divus gadus veca meitene ar svešķermeni barības vadā. Meitene bija norijusi bumbiņu ar bateriju.

Savukārt Kurzemē kāds 14 gadus vecs pusaudzis pēc kritiena upē slapjās drēbēs bija devies mājās, un viņam sākusies ķermeņa atdzišana. Arī šajā gadījumā NMPD mediķi zēnu nogādājuši slimnīcā.

Kā vēstīts, kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņemti 1010 izsaukumi, 214 no tiem saistīti ar dažādām traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!