Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Valsts policija (VP) atteikusies sākt kriminālprocesu saistībā ar šā gada vasarā sociālajā tīklā "Facebook" publicēto Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) politisko reklāmu, kuru vairāki sociālo tīklu lietotāji bija novērtējuši kā rasu naidu kurinošu.

VP pārstāve Gita Gžibovska portālam "Delfi" sacīja, ka policija ir pieņēmusi lēmumu par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu, jo nav konstatētas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Jau vēstīts, ka attēls tika publicēts 1. jūlijā, un tajā bija attēlota puskaila baltā sieviete un melnādains vīrietis, kuram aiz jostas aizbāzta Eiropas Savienības pase. Sieviete attēlā turēja melnādainu zīdaini. "Latvijas nākotne, ja 6. oktobrī nebalsosi par LSDSP," ar attēlu sabiedrību biedēja partija. Nākamajā dienā šajā pašā lapā tika ievietots attēls, kurā attēlotas automātiskā ieroča lodes. Šim attēlam bija dots paraksts: "Tabletes pret okupantiem."

LSDSP priekšsēdētājs Jānis Dinēvičs pauda izbrīnu par abiem partijas mājaslapā ievietotajiem attēliem, norādot, ka nākamajā partijas valdes sēdē viņš rosinās no partijas izslēgt personu, kas atbildīga par LSDSP "Facebook" konta satura veidošanu.

Īsi pēc sarunas ar Dinēviču abi attēli tika izdzēsti no partijas "Facebook" lapas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!