Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ceturtdien nosūtījis krimināllietas materiālus Ģenerālprokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret politiķi Askoldu Kļaviņu.

Kā liecina KNAB publiskais paziņojums, birojs nosūtījis krimināllietas materiālus Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Saeimas deputātu.

KNAB personu vārdā nenosauc, taču norāda, ka 2016. gada jūnijā deputāts saņēmis Latvijas Republikas Saeimas deputāta mandātu. Tā paša gada novembrī Saeimas deputāts deklarējis dzīvesvietu Liepājā, savukārt šā gada 21. februārī mediji informējuši par Saeimas deputātu transporta kompensāciju apjomiem un 2. maijā KNAB uzsācis kriminālprocesu pret Saeimas deputātu, kurš šā gada 13. septembrī nolicis deputāta mandātu.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

Ziņots, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu pret Kļaviņu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Parlamentārietis pēc kļūšanas par liepājnieku bija sācis saņemt piecreiz lielāku transporta kompensāciju.

Pēc Kļaviņa uz Saeimu KNAB darbinieki ieradās īsi pirms Jāņiem. Deputāts pats pieļāva, ka izmeklētājus ieinteresējusi viņa deklarēšanās Liepājā īsi pēc kļūšanas par Saeimas deputātu. Tas ļāva Kļaviņam saņemt piecas sešas reizes lielāku kompensāciju par iztērēto degvielu.

Pusotra gada laikā Kļaviņš no Saeimas budžeta saņēma gandrīz 13 000 eiro lielu degvielas kompensāciju.

Septembrī Kļaviņš nolika deputāta mandātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!