Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ierosinājis disciplinārlietu pret dienesta priekšnieka vietnieku Intu Sēli, kurš tiek turēts aizdomās par piesavināšanos.

Iekšējās drošības birojs (IDB) ir publiski apstiprinājis Sēļa aizturēšanu. VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš ar preses pārstāves Intas Palkavnieces starpniecību, neminot personu vārdus, norādīja, ka neatkarīgi no IDB veiktās izmeklēšanas, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm disciplināratbildības likumu, VUGD ir ierosinājis disciplinārlietas pret divām dienesta amatpersonām. Tajās tiks izvērtētu dienesta rīcībā esošā informācija un amatpersonu disciplināratbildība.

Āboliņš arī norādīja, ka, novērojot dienestā jebkāda veida pretlikumīgus nodarījumus, VUGD nekavējoties sniedz informāciju izmeklējošām iestādēm un sadarbojas, lai pēc iespējas ātrāk noskaidrotu un izskaustu šāda veida gadījumus. "Varu apliecināt, ka dienestā uz šo gadījumu raugās nopietni," viņš uzsvēra.

Šobrīd abas amatpersonas ir atstādinātas no dienesta pienākumu pildīšanas.

Jau ziņots, ka IDB aizturējis divas VUGD amatpersonas aizdomās par piesavināšanos nelielā apmērā un dienesta viltojumu. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma" vēstīja, ka viens no aizturētajiem ir Sēlis, bet otrs – vecākais inspektors.

Kriminālprocesā vienai no aizturētajām personām piemērots aizdomās turētās personas statuss un drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, otrai amatpersonai - personas, pret kuru sākts kriminālprocess statuss.

"Panorāma" vēstīja, ka Sēlis aizturēts savā darbavietā Rīgā, Centrālās vadības ēkā Maskavas ielā.

LTV rīcībā esošā neoficiāla informācija liecina, ka runa, visticamāk, ir par dienesta automašīnai paredzētās degvielas neatbilstošu izlietojumu. IDB to nekomentēja.

Sēlis ir viens no trim VUGD priekšnieka Oskara Āboliņa vietniekiem. Pulkveža pārraudzībā ir trīs lielas struktūras - Operatīvās vadības pārvalde, Iepirkumu un nodrošinājuma pārvalde, kā arī Tehniskā dienesta pārvalde.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka pirms desmit gadiem Sēli, tolaik Zemgales reģiona brigādes komandieri, disciplināri sodīja par dienesta tehnikas izmantošanu darbos pie privātpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!