Foto: LETA

Valsts policija (VP) Latvijā septembrī aizturējusi vēl vienu Latvijas valstspiederīgo krimināllietā par tautiešu nodarbināšanu Lielbritānijā cilvēktirdzniecības apstākļos, pastāstīja VP preses pārstāve Simona Grāvīte.

1967. gadā dzimušais Latvijas valstspiederīgais 17. septembrī aizturēts aizdomās par cilvēku tirdzniecību, ja to izdarījusi organizēta grupa un par draudiem izdarīt slepkavību. Tiesa vīrietim kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Plašāku informāciju policija patlaban nesniedz.

Ieskaitot 17. septembrī aizturēto, kopumā šajā lietā kopš pagājušā gada septembra aizturēti 13 Latvijas valstspiederīgie. Astoņas personas aizturētas Lielbritānijā, bet četras Latvijā. Iepriekš Latvijā aizturētās personas izdotas tiesāšanai Lielbritānijā.

Jau ziņots, ka kopš 2017. gada sākuma Latvijas un Lielbritānijas tiesībsargājošās iestādes apmainījās ar operatīvo informāciju par iespējamu cilvēku ekspluatāciju darba nolūkos Lielbritānijā. Turpmākas sadarbības rezultātā Lielbritānijā pērn septembrī aizturēti seši Latvijas valstspiederīgie - trīs sievietes un trīs vīrieši.

Tāpat vairākās adresēs tika atbrīvoti desmit Latvijas valstspiederīgie - deviņi vīrieši un viena sieviete, kuriem bija sociāla rakstura problēmas - atkarības, parādi un bezpajumtnieku dzīvesveids, iepriekš pastāstīja VP Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļas priekšnieks Armands Lubarts.

Turpinot šīs lietas izmeklēšanu, šogad februārī starptautiskā operācijā, kurā vienlaikus veiktas vairākas kratīšanas gan Latvijā, gan Lielbritānijā, aizdomās par cilvēku tirdzniecības organizēšanu darbam Lielbritānijā aizturētas vēl piecas personas - divi vīrieši un trīs sievietes. Četras no aizdomās turētajām personām aizturētas Latvijā. Tiesa akceptēja Latvijas valsts piederīgo izdošanu tiesāšanai Lielbritānijā.

Latvijā aizturēšanas operācija realizēta Rīgas reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!