Foto: Shutterstock
Izskatīšanai Rīgas rajona tiesā nodota krimināllieta, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par cietsirdīgu grūtnieces noslepkavošanu, portālu "Delfi" informēja prokuratūra.

Lēmumā par krimināllietas nodošanu tiesai skaidrots, ka apsūdzētais jaunietis no sievietes uzzinājis, ka viņa gaida bērnu un pēc mazuļa nākšanas pasaulē pieprasīs maksāt uzturlīdzekļus.

Jaunietis nav vēlējies ne bērnu, ne maksāt uzturlīdzekļus. Viņš saticies ar sievieti, pārliecinājies, ka apkārt neviena cita nav, un ar līdzpaņemto nazi sievieti nodūris.

Šobrīd apsūdzētajam kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums.

Jaunietis apsūdzēts pēc Krimināllikuma 117. panta 1., 4. un 9. punkta – par grūtnieces noslepkavošanu, sevišķu cietsirdību un slepkavības izdarīšanu mantkārīgā nolūkā.

Par to soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!