Foto: Shutterstock
Kādam vīrietim, kurš no degvielas uzpildes stacijām nozadzis šokolādi 143 eiro vērtībā un pamanījies iekaustīt tirdzniecības centra apsargu piemērots piespiedu darbs, liecina anonimizēts tiesas spriedums.

Anonimizētajā spriedumā skaidrots, ka vīrietis šā gada 26. janvārī dzērumā ieradies SIA "Millenium" piederošā veikalā, kas atrodas degvielas uzpildes stacijā "Shell" Dzelzavas ielā 60, Rīgā.

Tur viņš no preču plaukta divos piegājienos paņēma septiņas šokolādes tāfelītes "Lācītis Ķepainītis" 12,95 eiro kopvērtībā.

12. februārī vīrietis ieradās SIA "Circle K" degvielas uzpildes stacijā "Purvciems 2" Gunāra Astras ielā 10, Rīgā.

Tur viņš paņēma 20 šokolādes "Vāverīte" par kopējo vērtību 37 eiro, 28 šokolādes "Lācītis Ķepainītis" ar kopējo vērtību 51 eiro, 14 šokolādes "Lukss Roze" ar kopējo vērtību 25 eiro un četras "Fazer lazdu riekstu" šokolādes par kopējo vērtību 15 eiro. Kopā nozagtās šokolādes vērtība bija 130,5 eiro.

Turklāt vīrietis 25. septembrī tirdzniecības centrā "Domina Shopping" apzaga veikalu "Dino Zoo". Apsargi viņu pieķēra un aicināja doties līdzi uz monitoru telpu, kam viņš nepiekrita un pretojās aizturēšanai, tāpēc apsargi viņu noguldīja uz lielveikala grīdas. Vīrietim ar zābaka papēdi izdevās iespert apsargam pa labo plaukstu un salauzt to, radot vidēja smaguma miesas bojājumus.

Šā gada 3. septembrī vīrietis par saviem nodarījumiem stājās Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas priekšā. Tiesa viņam piesprieda piespiedu darbu uz 380 stundām, bez probācijas uzraudzības.

Pievienojot šim spriedumam arī Vidzemes priekšpilsētas tiesas 13. februāra spriedumā piespriesto, kopumā viņam tika piespiests 420 stundu ilgs piespiedu darbs.

No vīrieša piedzina uzņēmumiem nodarītos zaudējumus kopumā 143 eiro apmērā. Turklāt no viņa par labu valstij piedzīta arī 950 eiro kompensācija un 100 eiro tēriņi par advokāta izdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!