Foto: PantherMedia/Scanpix
Par sabiedriskā transporta pieturā Rīgā atrastas maksājuma kartes izmantošanu dažādu pirkumu veikšanai kādai sievietei tiesa piemērojusi nosacītu cietumsodu, liecina anonimizēts spriedums.

Anonimizētajā spriedumā skaidrots, ka sieviete 2017. gada 6. septembrī sabiedriskā transporta pieturā "Ieriķu iela", Rīgā, uz soliņa atrada bezkontakta maksājuma karti.

Apzinoties, ka ar šo karti var norēķināties par summu līdz 10 eiro, neievadot kartes PIN kodu, sieviete nolēma veikt vairākus pirkumus.

Sieviete 6. un 7. septembrī kopumā izdarīja 14 pirkumus, tostarp paviesojoties tirdzniecības centros "Rimi" un "Maxima", kā arī interneta veikalā "aliexpress.com".

Tādējādi sieviete izdarīja noziedzīgu nodalījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 193. panta otrajā daļā par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu.

Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

2018. gada 25. jūlijā sieviete noslēdza vienošanos ar prokuroru, ko 3. septembrī apstiprināja Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa un sodīja viņu ar brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem. Sodu tiesa noteica izciest nosacīti ar pārbaudes laiku uz sešiem mēnešiem.

Sievietei arīdzan uzdeva kompensēt maksājuma kartes īpašniekam 78 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!