Foto: Valsts robežsardze

16. septembrī Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi aizturējuši 1991. gadā dzimušu Krievijas pilsoni, kura vadītajā automašīnā, speciāli ierīkotā slēpnī, atrasts pēdējos gados lielākais narkotisko vielu daudzums - aptuveni 145 kilogrami hašiša.

Valsts robežsardzē portālu "Delfi" informēja, ka svētdienas rītā robežsargiem, veicot kādas no Latvijas izbraucošās automašīnas robežpārbaudi, radušās aizdomas par tajā izveidotu slēpni, kurā varētu tikt nelikumīgi pārvietoti neatļauti priekšmeti. Pēc robežsargu iniciatīvas "Volkswagen Passat CC" automašīna novirzīta padziļinātai pārbaudei.

Automašīnas vadītājs, 1991. gadā dzimušais Krievijas pilsonis, kategoriski noliedzis, ka būtu ierīkojis slēpni, lai pārvadātu neatļautus priekšmetus. Sadarbībā ar muitas amatpersonām demontēta automašīnas bagāžas nodalījuma grīda un atklāts slēpnis. Tajā likumsargi atraduši vairākus brūnā polietilēna plēvē ietītus iepakojums.

Pārbaudot iepakojumus, tajos konstatēta tumšas krāsas cieta viela, savukārt veiktais eksprestests apliecinājis, ka iepakojumos ir hašišs. Kopumā slēpnī atrasti 145,3 kilogrami.

Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvalde pret 1991. gadā dzimušo vīrieti par nelikumīgu narkotisko vielu pārvietošanu pāri valsts robežai sākusi kriminālprocesu. Saskaņā ar Krimināllikumu vīrietim par šādu noziedzīgu nodarījumu draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem ar vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!