Foto: LETA

Līdz šim nav konstatēta masīva informatīvā kampaņa, kuras mērķis ir ietekmēt vēlētāju noskaņojumu pirms oktobrī gaidāmajām 13. Saeimas vēlēšanām, intervijā Latvijas Radio teica Valsts kancelejas direktora vietnieks hibrīdapdraudējuma novēršanas politikas jautājumos Kaspars Ozoliņš.

Viņš pastāstīja, ka citās valstīs informācijas kampaņas pirms vēlēšanām bijušas izteiktākas, taču arī Latvijā jābūt gataviem šādai iespējamībai.

Vienlaikus Ozoliņš pastāstīja, ka nekur nav pazuduši Krievijas mediju vēstījumi un automatizēto kontu aktivitāte, taču šie instrumenti nav tieši vērsti pret vēlēšanām.

Vienlaikus viņš norādīja, ka vēstījumi, ko ierasti vēsta Krievijas mediji, nav pazuduši no tiem.

Savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jēkabs Straume intervijā Latvijas Televīzijā teica, ka ir konstatēti daži aģitācijas pārkāpumi. Viņš gan atteicās šos pārkāpumus sīkāk iztirzāt.

"Veicam pārbaudes. Redzēsim, vai izdosies ko pierādīt," teica Straume, piebilstot, ka informāciju par pārkāpumiem KNAB gan atrod pats, gan iegūst no sabiedrības un dažādām nevalstiskajām organizācijām.

Esot arī individuāli gadījumi, kad pārsniegts pieļaujamais ziedojumu apmērs partijām, teica Straume.

Saeimas vēlēšanas notiks 6. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!