Foto: LETA
Rīgā sestdien krievu skolu aizstāvju protesta pasākums aizritējis bez starpgadījumiem, informēja Valsts policijā.

Neviena persona netika aizturēta.

Jau ziņots, ka gājienā no Dailes teātra līdz Esplanādei piedalījās vairāki tūkstoši dažāda vecuma cilvēki, tostarp bērni.

Gājiena dalībnieki bija bruņojušies ar Latvijas Krievu savienības karogiem, plakātiem un citiem atribūtiem, kuros latviešu un krievu valodās pausta aizstāvība krievu valodai un tās izmantošanai mācību iestādēs.

Gājiens noslēdzās Esplanādē, kur uz nelielas skatuves Latvijas Krievu savienības (LKS) pārstāvji un citi izglītības valodas reformas pretinieki uzstājās ar uzrunām.

Protesta gājienu ar nosaukumu "Mūsu izvēle" rīkoja LKS, kura biedē ar "katastrofālām izglītības valodas reformas sekām". LKS ieskatā, šāda reforma ne tikai būtiski pazeminās zināšanu līmeni un palielinās stresa līmeni, bet arī pazeminās skolēnu ieinteresētību mācībās, kas savukārt novestu pie bērna nokļūšanas "sliktā kompānijā".

LKS uzskata, ka Saeimā jau apstiprinātās reformas patiesais mērķis esot "krievu sabiedrības pilnīga degradācija un asimilācija", turklāt reforma veicinot nacionālo un etnisko konfliktu sabiedrībā.

LKS savā vēlēšanu programmā kā vienīgo mērķi izglītības jomā ir noteikusi atjaunot Saeimā frakciju, kuras uzdevums būtu cīņa par krievu izglītības saglabāšanu. Savā programmā viņi sola turpināt "arvien stiprākas masu akcijas valsts pilsētu ielās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!