Foto: Shutterstock
Partiju programmas ietver ļoti nekonkrētus solījumus attiecībā uz veselības aprūpi un neļauj vēlētājiem, kam veselības aprūpe ir svarīga, pieņemt informētu lēmumu par to, kurai partijai atdot savu balsi, šādu viedokli pauda biedrības "Veselības projekti Latvijai" vadītāja Vita Dumpe.

Biedrība partijām uzdeva 20 jautājumus par veselības aprūpi, un, kā norāda Dumpe, kaut arī partiju sniegtās atbildes uz jautājumiem apliecina, ka tās izprot nozares sarežģītību un problemātiku, tās lielākoties ir izvairīgas, kad jāatbild par konkrētiem soļiem, kas un kā tiks darīts, lai sistēmu uzlabotu.

Šī iemesla dēļ biedrības un Stokholmas Ekonomiskās augstskolas Rīgā eksperti 14. septembrī pulksten 10 augstskolā aicina visus interesentus uz politiķu debatēm par veselības aprūpi, lai noslēgtu partiju iztaujāšanu par iespējamajiem problēmu risinājumiem svarīgos veselības aprūpes jautājumos.

Diskusijā piedalīsies astoņi politiskie spēki - partiju "Saskaņa" pārstāves biedrības "Latvijas Sarkanais Krusts" ģenerālsekretārs Uldis Līkops, nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" - Latvijas Universitātes pētniece Līga Leitāne, partiju apvienību "Attīstībai Par!" - Ilze Viņķele, partiju apvienību "Jaunā Vienotība" - parlamentārietis Renārs Putniņš, "Jauno konservatīvo partiju" - Rīgas domes deputāts Juris Jurašs, Zaļo un Zemnieku savienību - Saeimas deputāte, Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas prezidente Līga Kozlovska, Latvijas Reģionu apvienību - parlamentārietis Mārtiņš Šics, bet partiju "KPV LV" pārstāvēs ķirurgs Sergejs Šapovalovs.

Diskusiju vadīs Pasaules Veselības Organizācijas eksperte, Latvijas ārstu biedrības viceprezidente un Latvijas Universitātes lektore Ilze Aizsilniece.

Dumpe uzskata, ka debates nostādīs politiķus aci pret aci ar vēlētājiem un varēs sniegt klausītājiem labāku priekšstatu par to, ko no katras partijas sagaidīt un cik apņēmīga katra partija ir uzņemties atbildību un rīkoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!