Rīgas pašvaldības policija 9. septembra naktī aizturējuši trīs ārvalstu tūristus, kas pliki skraidelējuši pa vecpilsētas ielām, informēja pašvaldības policijā.

9. septembrī neilgi pēc pusnakts pašvaldības policisti saņēmuši informāciju no pilsētas videonovērošanas centra darbiniekiem, kuri caur kameras aci bija ievērojuši trīs vīriešus. Kungi novilkuši drēbes un pliki metušies skriet pa Kalēju ielu. Apskrējuši apkārt kvartālam, vīrieši uzvilkuši drēbes un iegājuši blakus esošajā viesnīcā. Uz notikuma vietu norīkota tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa.

Ieejot viesnīcā, tās kāpņu telpā pašvaldības policisti sastapuši vairākus ārzemniekus, tostarp trīs aprakstam atbilstošus vīriešus. Datu pārbaudē noskaidrots, ka viņi ir Lielbritānijas, Austrālijas un Vācijas pilsoņi.

Pārkāpēji aicināti doties uz policijas operatīvo transportlīdzekli, kur viņi pārkāpumā atzinušies. Ārzemnieki skaidrojuši, ka viņi spēlējuši derību spēli, viens otru izaicinot veikt dažādas neprātīgas lietas.

Tūristiem noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu un katram piemērots 100 eiro naudas sods. Pārkāpēji sodus samaksājuši ar bankas kartēm notikuma vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!